Τι ανέφερε ο κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου για το viral installation

Αυτή, πάντως, δεν είναι η τελική μορφή του έργου.

Article featured image
Article featured image


Το νέο installation που κοσμεί το χωριό Ξυλοφάγου, από όποια οπτική και να το δεις, έχει μια φουτουριστική διάθεση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα, το τελικό αποτέλεσμα, που για να ακριβολογούμε, δεν είναι το τελικό, έτυχε ποικίλων αντιδράσεων.



Μιλώντας στο Sigmalive, ο κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου, Γεώργιος Τάσου, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το έργο είναι ημιτελές και στόχος είναι το «μνημείο» να φτάσει τα τέσσερα μέτρα. Μάλιστα, όπως εξήγησε περαιτέρω, γύρω από την «Big Potato» θα φτιαχτεί ειδικός χώρος, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Η πατάτα, η οποία είναι η «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες, όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης του χωριού, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να κάνει την Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με αυτήν.

Ο κ. Τάσου αναφερόμενος στο ομοίωμα πατάτας, τόνισε καταληκτικά ότι θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν της κοινότητας, ενώ το παρομοίασε (και) με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ