Μια ρετρό εικόνα από την Αλυκή της Λάρνακας τη δεκαετία του ‘70

Όταν ακόμα γινόταν εκεί συγκομιδή αλατιού.

Article featured image
Article featured image



Ο Mehmet Erbag δημοσίευσε μια φωτογραφία στο γκρουπ «Cyprus4♥️» από τη Λάρνακα της δεκαετίας του ‘70. Στην εικόνα φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων κατά τη διάρκεια συγκομιδής αλατιού από την Aλυκή. Στο παρελθόν, η Κύπρος εξήγαγε το άφθονο αλάτι που βρισκόταν στις αλυκές της, με αυτήν της Λάρνακας να είναι μια από τις βασικότερες πηγές συγκομιδής του.

Η Αλυκή ανακηρύχθηκε προστατευόμενη το 1997, αφού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους στην Ευρώπη για τα υδρόβια πτηνά μεταξύ των οποίων είναι και τα χιλιάδες φλαμίνγκο που ομορφαίνουν τη λίμνη μεταξύ του Νοεμβρίου και του Μαρτίου. Κοιτάζοντας στα δυτικά της Αλυκής θα δεις το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ που χτίστηκε το 1787.

Η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει: «Αλυκή Λάρνακας τη δεκαετία του 1970. (Η τελευταία φορά που έγινε συγκομιδή αλατιού ήταν το 1986). Η Αλυκή ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή βάσει του κυπριακού νόμου. Ανακηρύχθηκε επίσης ως “Ευρωπαϊκή περιοχή Ramsar” και “Natura 2000”. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το φυσικό μονοπάτι της, μήκους 4χλμ, το οποίο οδηγεί στο παλιό υδραγωγείο των Καμάρων. Στο μονοπάτι θα δει κανείς σημαντικά δέντρα, θάμνους και λουλούδια με πινακίδες που περιέχουν πληροφορίες για το καθένα».

alitzi_city.jpg
Συγκομιδή αλατιού από την αλυκή της Λάρνακας την δεκαετία του '70. ΦΩΤΟ: FB/Cyprus4♥️/ Mehmet Erbag



Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον Mehmet Erbag στην ομάδα
Cyprus4♥


Λοιπές πληροφορίες από το VisitCyprus και Wikipedia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ