Οι (υπέροχα) τρισδιάστατες οφθαλμαπάτες του Γάλλου street artist, Pierrot

Τα graffiti του φαίνονται τόσο αληθινά που νομίζεις ότι θα πηδήξουν έξω από τους τοίχους.

Article featured image
Article featured image

Είναι δύσκολο να μην αρέσουν οι μοναδικές και υπέροχες δημιουργίες του καλλιτέχνη δρόμου Pierrot· γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Scaf, δημιουργεί τρισδιάστατες οφθαλμαπάτες που μοιάζουν να είναι έτοιμες να πηδήξουν από τους τοίχους. Και προσφάτως, ο καλλιτέχνης από τη Λωρραίνη στη Γαλλία έδωσε συνέντευξη στο Bored Panda.

scaf_psari_city.jpg
ΦΩΤΟ: Instagram / @scaf_oner



«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Να διασκεδάσει ο κόσμος και να δραπετεύσει, βλέποντας τα έργα μου. Ζωγραφίζω από μικρός, ο ξάδελφος μου ζωγράφιζε πολύ και ξεκίνησα γκράφιτι το 2001 με έναν φίλο από το σχολείο», λέει.

aggelofido_scaf_city.jpg
ΦΩΤΟ: Instagram / @scaf_oner





Μιλώντας για τα θέματά του, διευκρινίζει: «Δεν έχω κατά νου κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Δεν μεταφέρω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα με την τέχνη μου. Απλά, προσπαθώ να την κρατήσω παιδική και διασκεδαστική». Και συνεχίζει: «Το στυλ μου είναι ως επί το πλείστον 3D και μοιάζει πολύ με καρτούν. Εξαρτάται από τη στιγμή. Έτσι ώστε ο κόσμος που θα ανακαλύψει τα έργα μου να έχει μια στιγμή ελαφράδας σ' έναν κόσμο που τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα και με τέτοια τρέλα. Βλέπω πολύ καρτούν. Ο στόχος μου είναι επίσης να ξεφύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ονειρευτώ».



«Άρχισα να κάνω 3D σχέδια πριν πέντε ή έξι χρόνια, αλλά ζωγραφίζω εδώ και 20 χρόνια. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα ζωγραφίζω ακόμη και γέρος με μεγάλη λευκή γενειάδα, οι νεαροί θα με αποκαλούν "ο γερο-τρελός του χωριού”» δηλώνει. Σε ερώτηση κατά πόσον οι τοιχογραφίες του ενοχλούν, απαντά: «Όχι, στους περισσότερους αρέσουν ή απλά δεν δίνουν σημασία. Ζω σ' ένα χωριό στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο κόσμος δεν πολυβλέπει γκράφιτι και δεν αγαπά και τόσο την τέχνη».



Έχει δύο συμβουλές. Η πρώτη, για όσους θέλουν να κάνουν τέχνη: «Πάντα να εξασκείστε, μη παρακολουθείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα, ιδιαίτερα στην αρχή. Ζωγραφίζετε, ζωγραφίζετε και ξανά ζωγραφίζετε. Ειδικά, για τη διασκέδαση του πράγματος, όχι για τα χρήματα ή για να γίνετε γνωστοί. Είναι πάθος, πριν γίνει επάγγελμα». Η δεύτερη συμβουλή είναι για εμάς, τους αναγνώστες: «Κρατείστε ζωντανή τη νεανική ψυχή σας, μην είστε πολύ σοβαροί και αυστηροί στη ζωή σας. Να θυμάστε όταν ήσασταν 10 χρονών και ο κόσμος έμοιαζε να είναι μαγικός. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου και, πάνω απ' όλα, να έχετε περιέργεια για τα πάντα».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ