Η Britney Spears γιορτάζει την απελευθέρωση από τον πατέρα της

«Δεν έχει νιώσει τέτοια χαρά εδώ και 13 χρόνια».

Article featured image
Article featured image

Μία δικαστίνα ανέστειλε τον πατέρα της Britney Spears από τη νομική ρύθμιση, που του έδινε τον έλεγχο της ζωής της, αφού η Spears τον κατηγόρησε για χρόνια κακοποίησης.

Ο Jamie Spears διορίστηκε κηδεμόνας της το 2008, εν μέσω ανησυχιών για την ψυχική της υγεία. Την Τετάρτη που μας πέρασε, όμως, μία δικαστίνα παρέδωσε τον ρόλο αυτόν σε έναν άνθρωπο, που ορίστηκε από την ίδια τη Spears.

Επευθυμίες έξω από το δικαστήριο στο Λος Άντζελες

Πριν από την ακρόαση την Τετάρτη, θαυμάστριες/στές της πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο, όπου τραγούδησαν το κλασικό της «Hit Me Baby One More Time».

Διασημότητες που στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τη Spears εξέφρασαν τη χαρά τους για την απόφαση του δικαστηρίου στα κοινωνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Cher, LaToya Jackson και Dionne Warwick.



Ο πατέρας Spears, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατάχρηση, είχε υποβάλει αίτηση για να τερματίσει τη συντηρητική θητεία του, όταν η Spears ζήτησε άλλον κηδεμόνα.

Η συντηρητική θητεία – κηδεμονία της Spears

Η συντηρητική θητεία χορηγείται από δικαστήριο για άτομα που δεν μπορούν να λάβουν τα ίδια αποφάσεις για τη ζωή τους, όπως εκείνα με άνοια ή άλλες ψυχικές ασθένειες.

Η κηδεμονία της Spears χωρίζεται σε δύο μέρη – το ένα αφορά στην περιουσία και τις οικονομικές υποθέσεις της, και το άλλο αφορά την ίδια ως άτομο. Βάσει αυτής της νομικής συμφωνίας, δεν έχει τον έλεγχο στα οικονομικά της από το 2008.

Ο πατέρας Spears ήταν αρχικά υπεύθυνος και για τα δύο αυτά μέρη, αλλά παραιτήθηκε ως προσωπικός συντηρητής της κόρης του το 2019 για λόγους υγείας. Η Jodi Montgomery, επαγγελματίας φροντίδας, τον αντικατέστησε σε αυτόν τον ρόλο σε μια προσωρινή βάση.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου

Στη δικαστική ακρόαση στο Λος Άντζελες, όμως, η δικαστίνα Brenda Penny τερμάτισε επίσημα την κηδεμονία που είχε η σταρ από τον πατέρα της, αλλά άφησε στη θέση της μια ξεχωριστή συντήρηση από έναν λογιστή που επέλεξε η νομική ομάδα της Spears.

Ο πατέρας Spears υποστήριξε ότι αυτός ο λογιστής, ο John Zabel, δεν είχε τα προσόντα να επιβλέψει την περιουσία της καλλιτέχνιδας ύψους 59 εκατομμυρίων Δολαρίων.

Η δικαστίνα Penny αποφάνθηκε, όμως, ότι η φροντίδα της τραγουδίστριας παραδίδεται στον Zabel «αμέσως», προσθέτοντας ότι «είναι προς το συμφέρον της.»

Οι δικηγόροι της Spears ζήτησαν, επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα ακρόαση τις επόμενες 30 έως 45 ημέρες ,για να αποφασιστεί εάν θα τερματιστεί εντελώς η θητεία του Spears.

Ο αγώνας της Spears με την ψυχική υγεία και τα δικαστήρια έχει προσελκύσει τεράστιο δημόσιο ενδιαφέρον, με τρία ντοκιμαντέρ για τη ζωή της να έχουν κυκλοφορήσει, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί η δικαστίνα απομάκρυνε τον Jamie Spears;

Αφού σιγοβράζει για χρόνια, η υπόθεση εξερράγη αυτό το καλοκαίρι εν μέσω πολλών νομικών καταθέσεων. Στις 23 Ιουνίου, η Spears έδωσε μια 20λεπτη συγκινητική κατάθεση στο δικαστήριο, διαλύοντας τη συμφωνία με τον πατέρα της. Τον κατηγόρησε ότι την κράτησε σε ψυχιατρείο παρά τη θέλησή της και την ανάγκασε να χρησιμοποιήσει φάρμακα και έλεγχο των γεννήσεων για να την εμποδίσει από το να μείνει έγκυος.

«Απλώς θέλω τη ζωή μου πίσω», είπε. «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η κηδεμονία είναι καταχρηστική».

Η Spears μίλησε ξανά στο δικαστήριο στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στη δικαστίνα ότι ήθελε να κατηγορήσει τον πατέρα της για κατάχρηση συντηρητικής θητείας. «Εάν αυτό δεν είναι κατάχρηση, δεν ξέρω τι είναι», πρόσθεσε.

Ο πατέρας Spears και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς για κακοποίηση, λέγοντας ότι «το μόνο που θέλει είναι αυτό που είναι καλύτερο για την κόρη του.»

«Εάν η κ. Spears θέλει να τερματίσει τη συντηρητική θητεία και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή της, ο κ. Spears πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία», δήλωσαν οι δικηγόροι του στη δικαστίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Mathew Rosengart, δικηγόρος που προσλήφθηκε από την Spears τον Ιούλιο, κατηγόρησε τον πατέρα Spears, ότι προσπάθησε να εκβιάσει δυο εκατομμύρια δολάρια από την κόρη του, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της συντηρητικής θητείας.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος ο πατέρας Spears κατέθεσε αίτηση για να τερματίσει τη συμφωνία των 13 ετών. Αυτό ήρθε περίπου δύο μήνες αφότου προσφέρθηκε να αποχωρήσει και να επιτρέψει σε άλλον κηδεμόνα να τον αντικαταστήσει.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Τετάρτης, ο Rosengart υποστήριξε ότι η Spears θα πρέπει να συνεχίσει να εποπτεύεται προσωρινά από τον Zabel μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η φερόμενη ως καταχρηστική συμπεριφορά του Spears. Η δικηγόρος της Spears, Vivian Thoreen, αντιτάχθηκε, αποκαλώντας τον Zabel «ξένο» στην υπόθεση.

Μετά την απόφαση, ο αρραβωνιαστικός της Sam Asghari μπήκε στο Instagram για να επευφημήσει το αποτέλεσμα του δικαστηρίου.



Η Spears «ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης της δικαστίνας», δήλωσε μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην τραγουδίστρια στο Page Six. «Είναι σε κατάσταση σοκ και έχει χάσει τα λόγια της, αλλά κυριολεκτικά πηδάει από τη χαρά της. Δεν έχει νιώσει τέτοια χαρά εδώ και 13 χρόνια» πρόσθεσε το άτομο.


ΠΗΓΗ: avmag.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ