Πότε θα ξεκινήσουν να (μάς) έρχονται τα πρόστιμα από τις κάμερες της Τροχαίας;

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέσα σε δύο ώρες, καταγράφηκαν περί τις 500 τροχαίες παραβάσεις.

Article featured image
Article featured image


Οι κάμερες ξανάρχονται και οι οδηγοί έχουν μπροστά τους τρεις μήνες να εναρμονιστούν. Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι χθες μέσα σε δύο ώρες καταγράφηκαν από τις σταθερές κάμερες που βρίσκονται στη συμβολή των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία, περί τις 500 παραβάσεις.


Κανείς οδηγός εντούτοις, δεν καταγγέλθηκε, αφού μέχρι και το τέλος του έτους θα υπάρχει περίοδος χάριτος. Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη των καταγγελιών για τους παραβάτες οδηγούς θ’ αρχίσει από την 1/1/2022. Ωστόσο, από τις 25 Οκτωβρίου -που αρχίζει η πιλοτική φάση του συστήματος- και μετά οι οδηγοί ή οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου στο σπίτι τους επιστολή προειδοποίησης (και όχι εξώδικο πρόστιμο).


Ο Χάρης Ευριπίδου εκ μέρους της Τροχαίας μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι για το πώς θα εφαρμοστεί το σύστημα. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ειδοποίηση του εξώδικου θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.


«Όσοι δεν έκαναν τη μεταβίβαση θα έχουν την ευθύνη. Το πρόστιμο θα πηγαίνει στον ιδιοκτήτη/κάτοχο αυτοκινήτου. Εντός 15 ημερών θα πρέπει να ενημερώνει ποιος οδηγούσε, για να σταλεί στον άλλο οδηγό η κλήση. Αν αρνούνται και οι δυο, τότε θα έχουν αμφότεροι την ευθύνη άρα καλό είναι να λέμε στ’ αλήθεια ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευριπίδου.



Στο Μεσημέρι και Κάτι αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ρεπορτάζ στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη, στο σημείο όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτες σταθερές κάμερες.



Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, Ιάσονας Σενέκης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε εισηγήσεις, ανυπόστατες όπως τις χαρακτήρισε, για αύξηση των ορίων εντός κατοικημένων περιοχών. «Αυτές οι εισηγήσεις πάνε κόντρα σε όλες τις διεθνείς συστάσεις», είπε ο κ. Σενέκης.



Με πληροφορίες από Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ