Ο Donald φτιάχνει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να «δικτυωθεί» ελεύθερα

Όταν διώκεσαι από τα υφιστάμενα social media αλλά δεν το βάζεις κάτω.

Article featured image
Article featured imageΟ Αμερικανός τέως πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τετάρτη τη δημιουργία του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, του «Truth Social». Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εκδίωξή του τον Ιανουάριο από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, εκφράζοντας την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

truth_social3_city.pngΤο link του website της νέας πλατφόρμας οδηγεί τους χρήστες σε μια λίστα αναμονής ή προπαραγγελία της εφαρμογής μέσω του Apple App Store. Εκεί υπάρχουν σκρίνσοτς της εφαρμογής του Truth Social που δίνουν μια ιδέα τού πώς θα είναι το επικείμενο προφίλ του χρήστη, με σαφείς ομοιότητες με εκείνο του Twitter.

truth_social2_city.png
«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», εξήγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να «δώσει φωνή» σε «όλους».Η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας, ενώ ο νέος ιστότοπος θα είναι ευρέως διαθέσιμος εντός του 2022. Θα προσφερθεί επίσης συνδρομητική υπηρεσία βίντεο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιδιώκει την επιστροφή του στα social media. Μια από τις προηγούμενες προσπάθειες περιλάμβανε τη δημιουργία online εργαλείου επικοινωνίας, το «From the Desk of Donald J Trump», αποκαλούμενο και «δοξασμένο ιστολόγιο».


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ