Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για το #MeToo και εάν, εάν τα εννοεί πραγματικά, τότε λυπόμαστε πολύ

«Εάν, εάν, εάν όντως υπήρξαν περιστατικά, λυπάμαι πολύ». [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Κατ’ ακρίβειαν, εκ των σπουδαιότερων με τεράστιες διακρίσεις που μας εξέπληξαν ευχάριστα πολλάκις. Εντούτοις, οι τελευταίες του δηλώσεις, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κίνημα #MeToo, που ξεκίνησε στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρα, μάς εξέπληξαν δυσάρεστα. Μιλώντας, λοιπόν, σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία και κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού, ανέφερε:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει -σε εισαγωγικά- τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».



Με λίγα λόγια και αν, αν, αν καταλαβαίνουμε σωστά, ο Λευτέρης Πετρούνιας ακύρωσε ή αμφισβήτησε τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας -μερικές εκ των οποίων αφορούν και σε βιασμούς ανηλίκων-, με το επιχείρημα ότι ουδείς επιτυχημένος αθλητής θα προέβαινε σε τέτοιου είδους καταγγελίες. Εν αντιθέσει, αν κάποιος δεν τα πήγε και πολύ καλά στον τομέα του αθλητισμού, τότε για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση.

Αξιολόγηση Συλλογισμού: Μη έγκυρος, μη αληθής και λανθασμένος. Ελπίζουμε, εντούτοις, σε αυτήν την περίπτωση να μην καταλάβαμε σωστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ