Γιατί ο Δήμος Λευκωσίας πόσταρε αυτήν τη φωτογραφία;

Μάθαμε από πού είναι και τι αφορά το ποστ.

Article featured image
Article featured image



Μια φωτογραφία που πόσταρε χθες ο Δήμος Λευκωσίας στο Facebook δημιούργησε απορίες στο κοινό, με τους χρήστες να αναρωτιούνται πού βρίσκεται η εν λόγω τοποθεσία και πώς ταιριάζει μια τέτοια ανάρτηση στο γκρουπ του Δήμου Λευκωσίας, αφού είναι πασιφανές ότι η φωτογραφία δεν προέρχεται από την κυπριακή πρωτεύουσα.

δήμος λευκωσίας.jpg



Προφανώς η φωτογραφία δεν είχε αναρτηθεί μόνη της, αλλά ήταν μέρος ενός ποστ που μαζί με άλλες φωτογραφίες, ενημέρωνε το κοινό για μια αποστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Βρέμη, στην οποία ήταν «παρών» και ο Δήμος Λευκωσίας.



Συγκεκριμένα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρύσανθος Φάκας συμμετείχε εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο συνέδριο του Young Universities for the Future of Europe - YUFE, το οποίο έλαβε χώρα στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2021 στη Βρέμη της Γερμανίας, όπου με δέκα άλλες πόλεις και πανεπιστήμια έγιναν εργασίες σε καινοτομίες που εφαρμόζει η κάθε πόλη. Εξού και οι φωτογραφίες, οι οποίες δεν είναι (προφανώς) από τη Λευκωσία, αλλά από τη γερμανική Βρέμη.

βρεμη.jpg


βρέμη2.jpg



Μια εικόνα που, παρ' όλα αυτά, θέλουμε να δούμε και στη δική μας πρωτεύουσα!

βρεμη3.jpg



Μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, την προηγούμενη Παρασκευή, της πρότασης του Υπουργείου Μεταφορών για επιδότηση αγοράς ποδηλάτου ύψους 200 ευρώ, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε και στη δική μας πρωτεύουσα τέτοιες όμορφες εικόνες που θα ευνοήσουν, μεταξύ άλλων, την υγεία μας, αλλά και το περιβάλλον.




Σε επικοινωνία μας, πάντως, με εκπρόσωπο του Δήμου Λευκωσίας μάθαμε πως (παρόμοιοι) ποδηλατόδρομοι φτιάχνονται αυτήν τη στιγμή στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στις οδούς Γλάδστωνος και Βύρωνος. Παράλληλα, μάς ενημέρωσε πως στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της ΕΔΕΚ μπήκαν και φωτεινοί σηματοδότες για τους ποδηλάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ