Όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία που αφορά τη ζωή του «Greek Freak»

H Walt Disney ανακοίνωσε πότε θα βγει στις αίθουσες, αλλά και τον τίτλο της ταινίας.

Article featured image
Article featured image



Η Disney ανακοινώνει τα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, για τις ανάγκες της ταινίας που θα περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του γνωστού αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο Uche Agada, ενώ οι Ral Agada, Jaden Osimuwa και Elijah Sholanke θα ενσαρκώσουν τα υπόλοιπα αδέρφια της οικογένειας, τους Θανάση, Κώστα και Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο. Τέλος, όπως ήταν ήδη γνωστό, οι Yetide Badaki και Dayo Okeniyi θα αναλάβουν τους ρόλους των γονιών, Vera και Charles, αντίστοιχα.

rise-antetokounpo_cast_city.jpg
Το καστ της ταινίας



Η ταινία που είναι βασισμένη στη ζωή του «Greek Freak» από τα παιδικά του χρόνια έως και την εφηβεία του στην Αθήνα, αλλά και στη μετέπειτα πορεία του από την Α2 και τον Φιλαθλητικό, στην Ισπανία και μετά την εκτόξευση στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, θα φέρει το όνομα «Rise», δηλαδή «Ανοδος», και θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2022. Ο Bernie Goldman θα είναι παραγωγός, ο Arash Amel θα αναλάβει το σενάριο και ο Akin Omotoso θα κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Η ταινία είχε ανακοινωθεί από το 2019. Οντισιόν για δεύτερους ρόλους έγιναν και στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε και μέρος των γυρισμάτων.

rise-antetokounpo_city.jpg
Εικόνα από τα γυρίσματα



Στη σχετική ανάρτηση της Disney αναφέρονται τα εξής: «Οικογένεια. Αφιέρωση. Αφοσίωση. "Ανοδος", μία ταινία του DisneyPlus βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες της ζωής του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, και της οικογένειάς του, η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2022».



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1994 από γονείς μετανάστες από την Νιγηρία. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ το 2007 και μέχρι το 2009 έπαιζε πλέον επαγγελματικά. Το 2013 επιλέχθηκε από την ομάδα Milwaukee Bucks και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA. Το 2017 κατέκτησε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίχτη, ενώ το 2019 κατέκτησε τον τίτλο του πιο πολύτιμου παίχτη της χρονιάς(MVP) στο NBA και το 2021, με τους Bucks, κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέρνοντας ένα ακόμη κύπελλο στην πόλη του Μιλγουόκι. Εκτός των Bucks υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας ανδρών της Ελλάδας, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα. To 2020 ανανέωσε το συμβόλαιο ύψους $228 εκατομμυρίων με τους Milwaukee Bucks για πέντε χρόνια.


Με πληροφορίες από ign.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ