Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους και αυτή ήταν «η πιο υπερβατική στιγμή της ζωής τους»

Η ανάρτηση του Μιχάλη Οικονόμου στο Instagram για τον μικρό Νικηφόρο και τους ιερείς «με τη μεγάλη καρδιά και αποδοχή».

Article featured image
Article featured image


Αν το καλοσκεφτείς αυτό που χρειάζεται ένα παιδί για να είναι πραγματικό ευτυχισμένο σε τούτο τον κόσμο είναι μόνο αγάπη. Πολλή αγάπη με ό,τι αυτή συνεπάγεται, δηλαδή φροντίδα, ασφάλεια και αποδοχή. Οπότε όταν πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν έχει καμιά σημασία αν το παιδί μεγαλώνει με μια μαμά και έναν μπαμπά ή με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες. Έχουμε δει, άλλωστε, περιπτώσεις παιδιών που μεγάλωσαν σε μια «φυσιολογική» οικογένεια και υπήρξαν «φυσιολογικά» δυστυχισμένα, γιατί έλειπαν αυτά τα βασικά συστατικά που προαναφέραμε ή υπήρχαν αλλά με όρους και υποσημειώσεις.



Η περίπτωση του Μιχάλη Οικονόμου και του Γιώργου Μακρή είναι από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που απέδειξαν ότι η άνευ όρων και αστερίσκων αγάπη μπορεί να επιτύχει το (σχεδόν) ακατόρθωτο. Μιλώντας παλαιότερα στη Vogue Ελλάδος, είχαν εξηγήσει πώς βρέθηκαν να μεγαλώνουν εντελώς ξαφνικά τον μικρό Νικηφόρο. «Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει», είχε πει τότε ο Γιώργος, που έχει την επιμέλεια του παιδιού ως συγγενής του. «Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση».



Ένα κοίταγμα στα μάτια ήταν αρκετό για να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού που θα κατέληγε στα «αζήτητα» ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο ορφανοτροφείο. Πριν από λίγες μέρες, οι δύο ηθοποιοί ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, ενώ λίγες μέρες μετά το ευτυχές γεγονός, το ζευγάρι βάφτισε τον γιο του, όπως αποκάλυψε στο Instagram ο Μιχάλης Οικονόμου. Το μυστήριο έγινε το Σάββατο 23/10 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.

«Χθες, ο μικρός μας Νικηφόρος βαπτίστηκε χριστιανός, κι ήταν η πιο υπερβατική στιγμή της ζωής μου. Παιδί μας, σου εύχομαι να γίνεις ένας ένθεος άνθρωπος, και να παίρνεις φως από τον άγιό σου, Νικηφόρο τον Λεπρό, να έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα τους αγαπάς και θα σε αγαπάνε, όπως όλοι οι φίλοι μας που μας συντρόφευσαν με τις προσευχές τους χθες στη βάπτισή σου. Να σηκώνεις τον σταυρό που από σήμερα φοράς, με υπομονή, κουράγιο στα καλά και στα δύσκολα, γιατί πλέον δεν είσαι μόνος. Αρκεί να μάθεις να κοιτάς ψηλά! @giorgos_makris_gm, σε λατρεύω», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Οικονόμου στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει και μια ιδιαίτερη αναφορά στους ιερείς που τέλεσαν το Μυστήριο και που με την πράξη και τα λόγια τους έδωσαν πραγματικό νόημα σε αυτό που πρεσβεύει η χριστιανική αγάπη, κόντρα στη μισαλλοδοξία άλλων εκπροσώπων της θρησκείας. «Σημείωση για τους ιερείς με τη μεγάλη τους καρδιά και αποδοχή, που μας συγκίνησε όλους. Όπως μας είπαν: “οι γονείς να είσαστε πάντα ερωτευμένοι, και το παιδί θα βλέπει αυτή την αγάπη που θα έχετε μεταξύ σας, αυτή θα αναζητήσει και όταν φύγει από εσάς, και θα αναζητά πάντα στη ζωή του”».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ