Ένοχοι κρίθηκαν οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους για τον θάνατο του μαθητή Παναγιώτη Στεφανή

Ο θάνατος του 16χρονου μαθητή είχε συνδεθεί με κατηγορίες για bullying.

Article featured image
Article featured image


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε σήμερα ένοχους τους τρεις από τους κατηγορούμενους και αθώωσε τον τέταρτο, στην υπόθεση του θανάτου του μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, 16 ετών από τους Τρούλλους που σημειώθηκε το βράδυ της 14ης Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια πάρτι με άλλους νεαρούς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ένοχους έναν 20χρονο από την Ορόκλινη, έναν 19χρονο από τη Λάρνακα και έναν 19χρονο από τα Λιβάδια ενώ αθώωσε και απάλλαξε έναν 20χρονο από την Ορόκλινη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι χωρίς πρόθεση προκάλεσαν τον θάνατο του 16χρονου τότε Παναγιώτη Στεφανή, προτρέποντάς τον να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να υποστεί οξεία αλκοολική δηλητηρίαση, η οποία του προκάλεσε αναισθησία και καταστολή των αντανακλαστικών του.

Αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ήταν ο Παναγιώτης να κάνει εμετό και συνέχεια έγινε εισρόφηση εμεσμάτων που προκάλεσε ασφυξία και θάνατο.

Το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ως ημερομηνία κατά την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή διαδικασία παρόντες στο Δικαστήριο ήταν οι γονείς τόσο του Παναγιώτη Στεφανή όσο και των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ