Ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα των ενοίκων σε μια πολυκατοικία;

Μιλήσαμε με τον CEO της Seven Property Group, Βασίλη Αρτεμίου, και μάς έλυσε όλες τις απορίες.

Article featured image
Article featured image


Αν δεν έχεις ζήσει ποτέ σε πολυκατοικία, σίγουρα δεν μπορείς να καταλάβεις ή έστω να νιώσεις πολλά από αυτά. Αν, όμως, βίωσες ή βιώνεις την εμπειρία της πολυκατοικίας, σίγουρα θα καταλάβεις και ίσως, σε κάποια σημεία, ταυτιστείς κιόλας.

Μιλώντας με τον ιδρυτή και CEO της Seven Property Group, Βασίλη Αρτεμίου, μάθαμε πολλά τόσο για την (άγνωστη) ζωή στις πολυκατοικίες όσο και για τα σημαντικότερα προβλήματα που το Τμήμα Διαχείρισης Ακινήτων της εταιρείας καλείται καθημερινά να επιλύσει, ώστε να κάνει τη ζωή των ενοίκων πιο εύκολη και ταυτόχρονα πιο ποιοτική.

FOUNDER & CEO.jpg




Ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα που κάνουν οι ένοικοι σε μια πολυκατοικία;

Λόγω της φύσης του επαγγέλματός μας, καθημερινά γινόμαστε δέκτες ποικίλων παραπόνων. Για παράδειγμα, παράπονα για ακαθαρσίες σκύλων, για φασαρία, για παράνομες σταθμεύσεις, ενώ υπάρχουν και κάποια που δεν μπορούν να αναφερθούν! Ενίοτε, αυτό καταντά ένας μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους ενοίκους, αφού συχνά τους φέρνει σε αντιπαράθεση με τους γείτονές τους. Ως εκ τούτου, για να αποφεύγονται τέτοιου είδους διενέξεις, επιλέγουν να αναθέσουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας, στην οποία διαμένουν, σε τρίτους, δηλαδή σε επαγγελματίες. Εμείς κάνουμε ακριβώς αυτό, αναλαμβάνουμε, δηλαδή, τη διαχείριση και την επίλυση των προβλημάτων τους, με στόχο πάντοτε την ασφάλεια και την ηρεμία στην πολυκατοικία. Ουσιαστικά κάνουμε τη ζωή των ενοίκων πιο εύκολη και πιο ποιοτική!


Ποιο ήταν το πιο τραγελαφικό συμβάν στο οποίο υπήρξες μάρτυρας;

Όταν έχεις να κάνεις καθημερινά με πολύ κόσμο, μπορούν να συμβούν πολλά τραγελαφικά. Ένα συγκεκριμένο που μπορεί να αναφερθεί, συνέβη σε μια παρουσίαση ενός δεκαώροφου νέου κτηρίου με θέα στις Φοινικούδες. Ένα στέλεχός μας θα ξεναγούσε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στους χώρους. Μπήκαν όλοι σε έναν γυάλινο ανελκυστήρα και μια κοπέλα από το Τμήμα Καθαριότητας, αντικρίζοντας τη θέα, πανικοβλήθηκε. Όταν εν τέλει άνοιξε η πόρτα, στον πιο ψηλό όροφο, βγήκε από τον ανελκυστήρα έρποντας. Εννοείται ότι μετά κατέβηκε από τις σκάλες γιατί, όπως μάθαμε, είχε υψοφοβία.


Τι είδους παράλογες απαιτήσεις έχουν οι ένοικοι από τον διαχειριστή;

Η Seven Property Group δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών ακινήτων από το 2006. Στον όμιλο δίνουμε έμφαση και αξιολογούμε με κάθε σοβαρότητα όλες τις απαιτήσεις των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, την οποία διαχειριζόμαστε, ασχέτως αν είναι παράλογες ή όχι. Για παράδειγμα, το Τμήμα Διαχείρισης λαμβάνει συχνά παράπονα για πολύ πρωινή χρήση ηλεκτρικής σκούπας, μετακίνηση επίπλων, δυνατή μουσική, θόρυβο από τακούνια, κ.λπ. Έχουμε, επίσης, λάβει και παράπονα για θορυβώδη ζευγάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς είμαστε πάντοτε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε οποιαδήποτε απαίτηση, αφού σκοπός μας είναι πάντα η αρμονική συμβίωση όλων των ενοίκων. Μάλιστα, για να μπορούν να επιτευχθούν όλα αυτά, το προσωπικό μας τυγχάνει συγκεκριμένης εκπαίδευσης με πρότυπα και πιστοποιήσεις διεθνών οργανισμών.


Τι έχει η ζωή σε μια πολυκατοικία που δεν το βρίσκεις σε ένα κανονικό σπίτι;

Η ζωή στην πολυκατοικία διαφέρει σίγουρα πολύ από τη ζωή σε ένα σπίτι. Στην πολυκατοικία, διαμένεις σε ένα κτήριο, στο οποίο δεν μπορείς να επιλέξεις με ποιους θα ζεις ή ποιος θα μένει στη διπλανή πόρτα. Ζεις ουσιαστικά με πολύ άλλο κόσμο, με τον οποίο πιθανότατα και να μην ταιριάζεις, αλλά πρέπει να συμβιώσεις. Αν το δεις, όμως, από μια άλλη οπτική, σε μια πολυκατοικία δεν θα νιώσεις σχεδόν ποτέ μοναξιά ή ανασφάλεια, αφού πάντα κάποιος θα υπάρχει στο κτήριο. Επίσης, αν είσαι τύπος της παρέας, τότε το έδαφος προσφέρεται για νέες γνωριμίες.

Εμείς στην Seven Property φροντίζουμε ώστε τα κτήρια που διαχειριζόμαστε να είναι καλαίσθητα, να έχουν πράσινο, να είναι πάντα καθαρά και από τεχνικής φύσεως να είναι ασφαλή και σε άριστη κατάσταση. Αυτό δεν το συναντάς εύκολα σε κάθε σπίτι. Αν χρειάζεται συντήρηση ο κήπος, βάψιμο η είσοδος, καθαριότητα η σκάλα, σίγουρα θα πρέπει κάποιος είτε να τα κάνει μόνος του, είτε να μεριμνήσει για κάποιο συνεργείο.

Στην πολυκατοικία αυτό δεν συμβαίνει. Καθημερινά τόσο η υπηρεσία καθαρισμού και συντήρησης όσο και η υπηρεσία οικονομικής διαχείρισης επιλαμβάνονται των διαφόρων προβλημάτων, με αποτέλεσμα οι ένοικοι να είναι ξέγνοιαστοι.


Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα/event που διοργανώθηκε ποτέ μέσα σε μια πολυκατοικία;

Κατά την περίοδο του lockdown ένας ένοικος πολυκατοικίας είχε διοργανώσει διαδικτυακό πάρτι στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμενε με DJ. Έκανε, μάλιστα, ζωντανή μετάδοση του event με drone, την οποία και μετέδιδε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Seven 15yrs Profile Pic - GR.png


Μάθε περισσότερα για τη Διαχείριση Πολυκατοικιών εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ