Πολύ σκληρός για να πεθάνει, o Donald

Αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του και αρκετά ανεξάρτητος.

Article featured image
Article featured imageΟ Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάστηκε σίγουρος πως σε περίπτωση που διεκδικήσει το χρίσμα του προέδρου από τους Ρεπουμπλικάνους το 2024, θα το κερδίσει με ευκολία.

Σε μία συνέντευξη στο Yahoo Finance, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, ο Τραμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποχωρήσουν», αν ο ίδιος εισέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΝτεΣάντις.

«Αν βρεθώ αντιμέτωπος μαζί του θα τον νικήσω, όπως θα νικήσω και οποιονδήποτε άλλο», είπε ο Τραμπ.

Ούτε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ούτε και ο ΝτεΣάντις έχουν εισέλθει επίσημα στον προεκλογικό αγώνα, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ότι ο Τραμπ επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και ο κυβερνήτης της Φλόριντα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του.

Στη συνέντευξη, ο Τραμπ εμφανίστηκε σίγουρος για την ικανότητά του να εξασφαλίσει την πρόκρισή του με ευκολία στην περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, επικαλούμενος την υποστήριξη που έχει από τη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά είπε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να δεσμευτεί ότι θα το πράξει.

«Αν θα κατέβω, νομίζω ότι θα πάω εξαιρετικά καλά» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι στηρίζει τις προβλέψεις του τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στον «ενθουσιασμό» των ψηφοφόρων.

Ο ΝτεΣάντις κέρδισε την προσοχή σε παναμερικανικό επίπεδο την προηγούμενη χρονιά, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της χαλαρής παρέμβασής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία πολιτική διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος μεταξύ του ΝτεΣάντις και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι μία δοκιμασία για την ικανότητα του Τραμπ να έχει επιρροή στους Ρεπουμπλικάνους, καθώς ο ίδιος και ο ΝτεΣάντις έχουν τις ίδιες απόψεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τον Τραμπ, δείχνουν τον ΝτεΣάντις να ηγείται των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024. Μία δημοσκόπηση που έγινε τον Ιούλιο, η οποία συμπεριελάμβανε και τον Τραμπ ως επιλογή για τους ψηφοφόρους, τον έδειξε να συγκεντρώνει με ευκολία περίπου το 50% των ψήφων των Ρεπουμπλικάνων, με τον ΝτεΣάντις να ακολουθεί με 19%. Ωστόσο, η αξιοπιστία μιας δημοσκόπησης που απέχει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εκλογές, είναι περιορισμένη.


Πηγή: AthensVoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ