Απόκοσμες εικόνες από το Αιτωλικό που καλύφθηκε με ιστούς αράχνης

Πώς εξηγείται το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Article featured image
Article featured image


Οι αράχνες στο Αιτωλικό «ξαναχτύπησαν». Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, άπλωσαν τους ιστούς τους και σκέπασαν τα πάντα, δημιουργώντας μια απόκοσμη εικόνα. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού αυτό είχε γίνει και το 2018, με τα ΜΜΕ όλου του κόσμου να μεταδίδουν αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το πέπλο αράχνης που σκεπάζει πολλά σημεία είναι ένα εποχικό φαινόμενο, το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτήν την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha.

aitoliko_istos_1_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης ΓιαννακόπουλοςΟ Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων είχε εξηγήσει πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι».

Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά από τις πρώτες δυνατές βροχές. Οι χρόνοι που θα γίνουν αυτά εξαρτώνται από τον καιρό.

aitoliko_istos_5_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaitoliko_istos_4_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaitoliko_istos_6_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaitoliko_istos_7_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaitoliko_istos_8_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaitoliko_istos_9_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλοςaraxni-4-aitoliko_city.jpg
ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλος
Πηγή: In.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ