Η επίσημη ανακοίνωση της Facebook για την εξάωρη «κατάρρευση»

Για λάθος σε συντήρηση ρουτίνας κάνει λόγο η εταιρεία.

Article featured image
Article featured image


Ένα λάθος κατά τη διάρκεια συντήρησης ρουτίνας προκάλεσε το πολύωρο blackout στο Facebook και τις εφαρμογές του, ανέφερε η εταιρεία σε νεότερη ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συντήρησης ρουτίνας δόθηκε εντολή που κατά λάθος «έριξε» όλες τις συνδέσεις στο δίκτυο του Facebook, αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του παγκοσμίως. 

«Τα συστήματά μας είναι σχεδιασμένα να ελέγχουν εντολές όπως αυτή για να αποτρέπουν λάθη σαν αυτό, αλλά ένα σφάλμα σε αυτό το εργαλείο ελέγχου το εμπόδισε να σταματήσει ορθώς την εντολή», αναφέρει σε ανάρτηση στο blog του Facebook ο Santosh Janardhan, αντιπρόεδρος μηχανικής και υποδομών της εταιρείας. 

Αυτή η αλλαγή, εξηγεί, προκάλεσε ολοκληρωτική αποσύνδεση «των συνδέσεών μας ανάμεσα στα κέντρα δεδομένων μας και το διαδίκτυο. Και αυτή η απόλυτη απώλεια σύνδεσης προκάλεσε ένα δεύτερο ζήτημα, που έκανε τα πράγματα χειρότερα». 

Όλα αυτά έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, επισημαίνει και συμπληρώνει ότι οι μηχανικοί που εργάζονταν για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε και γιατί, αντιμετώπισαν μεγάλα εμπόδια, μεταξύ των οποίων ότι δεν είχαν πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων με τα συνήθη μέσα, γιατί τα δίκτυά τους είχαν πέσει. 

Για αυτό εστάλησαν μηχανικοί στα κέντρα δεδομένων, προκειμένου να γίνει εντοπισμός σφαλμάτων και επανεκκίνηση των συστημάτων, αλλά αυτό πήρε χρόνο γιατί πρόκειται για εγκαταστάσεις σχεδιασμένες με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ