Αεροπορική εταιρεία αντικατέστησε τις γόβες με αθλητικά για τις αεροσυνοδούς της

«Δεν θέλουμε οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας να σεξουαλικοποιούνται», ανέφερε η επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Article featured image
Article featured imageΜία από τις μεγαλύτερες «φτηνές» αεροπορικές εταιρείες της Ουκρανίας, η SkyUp Airlines, άλλαξε τη στολή των αεροσυνοδών της, θέλοντας να υιοθετήσει ένα πιο άνετο σύνολο για το πλήρωμα καμπίνας.

Screenshot 2021-10-06 at 1.21.37 PM.png
Η προηγούμενη στολή σε παλαιότερο πρόμο στο InstagramΟι αερογραμμές αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις γόβες με αθλητικά παπούτσια, ενώ παρελθόν αποτελούν και οι pencil φούστες που δίνουν τη θέση τους σε παντελόνια.

«Δώδεκα ώρες όρθια, πετώντας από το Κίεβο στη Ζανζιβάρη και πίσω. Αν φοράς ψηλές γόβες, σου είναι πολύ δύσκολο να περπατήσεις μετά από αυτό», σχολιάζει στο BBC η 27χρονη αεροσυνοδός Ντάριο Σολομενάγια. «Αυτό περιλαμβάνει τέσσερις ώρες ελέγχων ασφαλείας και καθαρισμού».


Η καινούργια στολή«Η δουλειά μιας αεροσυνοδού δεν είναι τόσο ρομαντική. Είναι δύσκολη» εξηγεί στο BBC η επικεφαλής μάρκετινγκ της SkyUp, Μαριάννα Γκριγκοράς, προσθέτοντας ότι «Δεν θέλαμε οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας να σεξουαλικοποιούνται».

Η SkyUp δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αλλάζει τον ενδυματολογικό κώδικα. Το 2019, η Virgin Atlantic είχε ανακοινώσει πως οι υπάλληλοι δεν θα ήταν πλέον υποχρεωμένες να φορούν makeup εν ώρα εργασίας. Η Japan Airlines διέκοψε τα υποχρεωτικά ψηλοτάκουνα, δίνοντας στους υπαλλήλους τους την επιλογή παντελονιού αντί για φούστας pencil ενώ και οι νορβηγικές αερογραμμές επέτρεψαν τα ίσια παπούτσια.


Με πληροφορίες από lifo.gr και rosa.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ