Το επόμενο βήμα του Netflix ίσως δεν είναι αυτό που περίμενες

Εδώ και αρκετούς μήνες η διάσημη υπηρεσία streaming επιθυμούσε να ενταχθεί στο θαυμαστό κόσμο του gaming.

Article featured image
Article featured image

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Netflix παρουσίασε την πρώτη του σειρά mobile παιχνιδιών για χρήστες Android παγκοσμίως. Πλέον τα παιχνίδια βρίσκονται διαθέσιμα και για τους χρήστες iOS. Για παράδειγμα η σειρά «Stranger Things» περιλαμβάνει δύο παιχνίδια, όπως και άλλες σειρές αντιστοίχους βεληνεκούς. Τα παιχνίδια μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας μέσω του  App Store, όπως συμβαίνει αντίστοιχα και με τους χρήστες Android.

Για τους χρήστες Android το Netflix εισήγαγε ένα νέο tab στην εφαρμογή με το όνομα «Games», όπου οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον κατάλογο και να ανακαλύψουν το παιχνίδι που επιθυμούν να παίξουν. Στη συνέχεια για να παίξει κάποιος χρήστης πραγματικά το παιχνίδι, θα πρέπει να το επιλέξει από το Google Play Store ώστε να εγκαταστήσει το παιχνίδι στη προσωπική του συσκευή. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκκίνησης, οι χρήστες θα συνδέονται στο παιχνίδι μέσω των διαπιστευτηρίων τους συνδρομής στο Netflix.

Με παρόμοιο τρόπο το Netflix χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο σύστημα για τα παιχνίδια στο Netflix σε iPhone και iPad. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σύστημα συμβαδίζει απόλυτα με τους κανόνες του App Store της Apple, οι οποίοι τροποποιήθηκαν πέρυσι. Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της εφαρμογής των παιχνιδιών Netflix για iOS και του τρόπου λειτουργίας του συστήματος σε Android.

Από τη μία οι χρήστες Android του Netflix διαθέτουν το δικό τους προσωπικό tab «Games» στην πλοήγηση της εφαρμογής, ενώ από την άλλη για τους χρήστες iOS δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα οι χρήστες iPhone θα μπορούν να βλέπουν μόνο μια αποκλειστική σειρά παιχνιδιών στην εφαρμογή. Επιπλέον θα είναι σε θέση να επιλέξουν οποιοδήποτε παιχνίδι και να το κατεβάσουν.

Παρόλου που η Apple αποτελεί έναν εξαιρετικό συνεργάτη όσον αφορά τα παιχνίδια του Netflix, δεν ήταν απολύτως σαφές εάν το tab gaming θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην πολιτική του App Store, η οποία απαγορεύει τις εφαρμογές που προσφέρουν τα δικά τους “app stores”. Έτσι από τη στιγμή που το Netflix πιστεύει ότι η συγκεκριμένη καρτέλα δεν είναι απαραίτητη στην εμπειρία των χρηστών iOS, αποφάσισε να μη τη συμπεριλάβει καθόλου. Μελλοντικά, εάν η εταιρεία καταφέρει να αποκτήσει περισσότερη σαφήνεια όσον αφορά το συγκεκριμένο κανονισμό, τότε ίσως συμπεριλάμβανε το ανάλογο tab, όπως έπραξε αντίστοιχα και για τα λειτουργικά Android.

Επιπροσθέτως η σειρά παιχνιδιών παραμένει η ίδια και για τα δύο λειτουργικά, συμπεριλαμβάνοντας παιχνίδια όπως είναι τα: Stranger Things: 1984 και Stranger Things 3: The Game, Teeter και Shooting Hoops αλλά και το Card Blast. Μακροπρόθεσμα, το Netflix σκοπεύει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τον κατάλογό του, προσθέτοντας νέα είδη gaming. Για παράδειγμα, η εταιρεία τον Σεπτέμβριο απέκτησε την εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Night School Studio, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Netflix.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του Οκτώβρη το Netflix λάνσαρε επίσημα μια νέα λειτουργία για τους χρήστες Android, διευκολύνοντάς τους να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν. Η λειτουργία που ονομάζεται «Play Something», θα είναι σε θέση να αναπαράγει μια άλλη ταινία ή εκπομπή που το Netflix πιστεύει ότι πιθανώς να αρέσει στον εκάστοτε χρήστη, με βάση τα ενδιαφέροντά του και αυτά που έχει ήδη παρακολουθήσει.


Το Netflix αιτιολόγησε το ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια ως απλώς έναν άλλο τρόπο ψυχαγωγίας και διατήρησης των συνδρομητών και όχι ως ένα μέσο δημιουργίας άμεσων εσόδων από τα ίδια τα παιχνίδια. Προς το παρόν τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα δωρεάν προς λήψη, χωρίς διαφημίσεις και δεν περιλαμβάνουν αγορές εντός εφαρμογής. Ο κόσμος του gaming αποτελεί μία διαφορετική κατηγορία περιεχομένου για την εταιρεία και ήρθε η ώρα να τον ανακαλύψει.


Πηγη: thetotalbusiness.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ