Ο κύριος Στέλιος είναι 90 ετών και χθες τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο γηραιότερος αθλητής που τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, έκοψε το νήμα μαζί με τα εγγόνια του, δίνοντας μαθήματα ζωής και δύναμης.

Article featured image
Article featured image


Το είπε και το έκανε ο 90χρονος δρομέας Στέλιος Πρασσάς, ένας από τους γηραιότερους μαραθωνοδρόμους σε όλον τον κόσμο, που τερμάτισε χθες στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

stelios3.jpg



«Μέρα παρά μέρα είμαι στο στάδιο, και κάνω 8 με 10 χιλιόμετρα», έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας πως δεν είχε ποτέ προπονητή, καθ' όλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του.

stelios4.jpg


stelios.jpg



«Ο άνθρωπος πρέπει αυτό που κάνει να το αγαπάει, να το κάνει και να το αγαπάει πολύ. Νιώθω μεγάλη αγάπη την ώρα που πάω στο στάδιο να προπονηθώ. Με γεμίζει. Η καρδιά μου τόση χαρά νιώθει που βρίσκομαι μέσα στο στάδιο».

stelios5.jpg



Ο ίδιος ξεκίνησε τους μαραθώνιους σε μεγάλη ηλικία, 59-60 ετών, μετά από παρότρυνση ενός γνωστού του: «Μου είπε ένας γείτονας, μην πας στον Άγιο Κοσμά και παίζεις μπάλα (...) Με έστειλε στο στάδιο».

Σύμφωνα με το τοπικό iRafina.gr, ο κ. Πρασσάς είναι αθλητής του Τελμησσού Νέας Μάκρης, κατέχει ρεκόρ και έχει βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ ως ο γηραιότερος ενεργός μαραθωνοδρόμος που συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.



Πηγή: Lifo
Φωτογραφίες: EUROKINISSI

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ