Τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού πέθαναν λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Ο ζωολογικός κήπος στη Νεμπράσκα που τις φιλοξενούσε, τις περιέθαλψε με στεροειδή και αντιβιοτικά, αλλά δεν κατάφερε να τις σώσει.

Article featured image
Article featured image



Ο Παιδικός Ζωολογικός Κήπος του Λίνκολν στη Νεμπράσκα εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους των Ράννεϊ, Έβερεστ και Μακαλού σε μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook την Παρασκευή το βράδυ, λέγοντας ότι οι γάτες του βουνού «ήταν αγαπητές σε ολόκληρη την κοινότητα εντός και εκτός του ζωολογικού κήπου».



Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού δεν ήταν τα μόνα ζώα που προσβλήθηκαν από τον ιό. Ο Παιδικός Ζωολογικός Κήπος του Λίνκολν είχε ανακοινώσει ότι οι λεοπαρδάλεις του χιονιού και οι τίγρεις της Σουμάτρας «έχουν βγει θετικές στον ιό που προκαλεί τον Covid-19». Ο ζωολογικός κήπος είχε συλλέξει δείγματα ρινικού επιχρίσματος και κοπράνων αφού οι κτηνοτρόφοι είχαν «παρατηρήσει συμπτώματα που συνάδουν με τον ιό στα αιλουροειδή». Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι περιέθαλψε τις λεοπαρδάλεις του χιονιού και τις τίγρεις «με στεροειδή και αντιβιοτικά για να αποτρέψει τη δευτερογενή μόλυνση».





Από το καλοκαίρι, ζώα σε ζωολογικούς κήπους λαμβάνουν ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid που παρήγαγε η «Zoetis», μια κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρεία.

Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του ζωολογικού κήπου του Λίνκολν «Οι τίγρεις της Σουμάτρας, ο Αξλ και ο Κουμάρ, έχουν φαινομενικά αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια».



Η ανάρτηση του Ζωολογικού Κήπου στο Facebook:

Με μεγάλη μας θλίψη σάς ενημερώνουμε ότι οι τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού στον παιδικό ζωολογικό κήπο του Λίνκολν απεβίωσαν λόγω επιπλοκών του Covid-19. Οι λεοπαρδάλεις μας, Ranney, Everest και Makalu, ήταν αγαπητές σε ολόκληρη την κοινότητα εντός και εκτός του ζωολογικού κήπου. Αυτός ο χαμός μάς σπάει την καρδιά και πενθούμε όλοι μαζί. Οι τίγρεις της Σουμάτρας, Αξλ και Κουμάρ, φαίνονται να ανάρρωσαν πλήρως από την ασθένειά τους. Ο ζωολογικός κήπος παραμένει ανοιχτός στο κοινό και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19 στους ανθρώπους και τα ζώα. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Κτηνιάτρων Ζωολογικών Kήπων και του CDC για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ζώων, του προσωπικού και της κοινότητας.



Με πληροφορίες από Popaganda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ