Το σαββατοκύριακο έχει κουβέρτα, καναπέ και σειρές

Πότε και πού αναμένουμε τις πρώτες παγκύπριες βροχές της περιόδου.

Article featured image
Article featured imageΑλλάζει επιτέλους η διάταξη της ατμόσφαιρας στην Ευρώπη, με την περιοχή μας να ευνοείται προοδευτικά στα τέλη της εβδομάδας από την πρώτη οργανωμένη διαταραχή της φετινής σεζόν. Έτσι, μέχρι και τουλάχιστον αύριο Πέμπτη δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο στην περιοχή μας, πέρα από κάποιες μικρές πιθανότητες μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ενώ από την Παρασκευή, οι βροχές αναμένεται να γενικευτούν μερικώς και να γίνουν τοπικές. Περαιτέρω γενίκευση των φαινομένων αναμένεται κατά το σαββατοκύριακο και κυρίως προς την Κυριακή, όπου η περιοχή μας θα επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό και στο σύνολο της περιόδου φαίνεται πως θα παρατηρηθούν βροχές σε όλο το νησί.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές νεφώσεις ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρηθούν και χαμηλότερες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, όπου υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να παρατηρηθούν λίγες μεμονωμένες λασποβροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο δάσος Πάφου. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

kitasweather-2021-11-17_09-04-47_418160.png
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη (17/11/2021)Αύριο Πέμπτη, ο Αζορικός αντικυκλώνας θα αρχίσει να εγκαθίσταται στη δυτική Ευρώπη ενώ σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από τη βόρεια Ευρώπη θα αρχίσει να κατηφορίζει προς την ανατολική Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσει σιγά σιγά να παρατηρείται μικρή αστάθεια και σταδιακά χαμηλότερες πιέσεις στην περιοχή μας. Έτσι, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές υψηλές και μέσες νεφώσεις. Την ίδια ώρα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, μικρής διάρκειας και έκτασης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο Αζορικός αντικυκλώνας θα έχει εγκατασταθεί πρόσκαιρα στη δυτική Ευρώπη ενώ η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από τη βόρεια Ευρώπη θα συνεχίσει να κατηφορίζει νοτιότερα, όπου και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να παρατηρούνται ασταθείς καιρικές συνθήκες και χαμηλότερες πιέσεις στην περιοχή μας. Έτσι, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως στα δυτικά κυρίως συννεφιασμένος. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού.

kitasweather-2021-11-17_09-12-06_210747_city.pngΗ θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 ές 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Προοδευτικά το Σάββατο
, αναμένεται κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) στην περιοχή μας, με προοδευτική οργάνωση του προς την Κυριακή. Έτσι, κατά το σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στο σύνολο τους οι βροχές κατά το διήμερο (Σ/Κ) φαίνεται να επηρεάζουν όλο το νησί, με τις πιο αξιόλογες βροχές με τα μέχρι τώρα στοιχεία να φαίνονται στο ανατολικό μισό του νησιού και βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Τη Δευτέρα, αναμένεται βελτίωση του καιρού, ωστόσο, κάποιες διάσπαρτες βροχές φαίνεται να συνεχίζουν κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας.

Το χαμηλό αναμένεται να δημιουργηθεί νότια/νοτιοανατολικά του νησιού και στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε την πιθανή πορεία του.

kitasweather-2021-11-17_10-13-49_246433.jpgΗ θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σ/Κ, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω.


Πηγή: www.kitasweather.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ