Εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι στην Ινδία σώθηκε χάρη στις γάτες της γειτονιάς

Παρόμοια περιστατικά είναι συνήθη στην Ινδία όπου προτιμώνται οι γιοι αντί των κόρων.

Article featured image
Article featured imageΈνα βρέφος μόλις πέντε ημερών που βρέθηκε σε φρεάτιο όπου είχε εγκαταλειφθεί για να πεθάνει, αναρρώνει σε νοσοκομείο της Μουμπάι (πρώην Βομβάης) στην Ινδία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Rajawadi ανέφεραν στο BBC πως το κοριτσάκι «είναι καλά» και η υγεία του παρακολουθείται στενά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μερικές γάτες της γειτονιάς που συγκεντρώθηκαν στο σημείο του δρόμου που βρισκόταν το βρέφος, ήταν αυτές που σήμαναν συναγερμό στους κατοίκους, νιαουρίζοντας και κάνοντας σαματά.

Οι αρχές της πόλης διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε το παιδί εκεί και την ταυτότητα των γονιών του.

Το μωρό διέσωσε αστυνομική ομάδα γυναικών, οι οποίες το βρήκαν μέσα στο φρεάτιο, βουτηγμένο στο νερό της αποχέτευσης και ντυμένο με ένα λεπτό πουκαμισάκι, να σπαράσσει στο κλάμα.

Δύο αστυνομικίνες το έπιασαν στα χέρια τους, το τύλιξαν σε ένα ρούχο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.«Όταν βγάλαμε το μωρό, ήταν ξεπαγιασμένο. Τα χεράκια ήταν μπλε. Ζητήσαμε λίγο ζεστό νερό και ένα ύφασμα για να το καθαρίσουμε» ανέφερε η Sheetal Sonawane στους «Times of India».

Παρότι προσώρας η αστυνομία δεν έχει ενδείξεις για τα κίνητρα της εγκατάλειψης, παρόμοια περιστατικά είναι συνήθη στην Ινδία όπου προτιμώνται οι γιοι. Οι γυναίκες συχνά υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις και τα κορίτσια λογίζονται σαν οικονομικό βάρος για τις οικογένειες, ιδίως στις φτωχές κοινότητες.

Η αναλογία κοριτσιών - αγοριών σε γεννήσεις στην Ινδία είναι μία από τις χειρότερες στον κόσμο. Καθώς τα ανεπιθύμητα κορίτσια είτε αποβάλλονται με εκτρώσεις σε παράνομες κλινικές καθορισμού φύλου, ή θανατώνονται ή εγκαταλείπονται μετά τη γέννησή τους.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ