Πρόσεξες τη νέα λειτουργία που εμφανίστηκε στο Instagram;

Τι είναι και πώς να τη χρησιμοποιήσεις.

Article featured image
Article featured image

Το Instagram ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την εισαγωγή του αυτοκόλλητου «Add yours (Σειρά σας)» που δημιουργεί δημόσιες συζητήσεις στα Stories.




Αυτό το διαδραστικό αυτοκόλλητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί μια αλυσίδα περιεχομένου όπου οι χρήστες βάζουν τα δικά τους Stories. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να αναρτήσει ένα Story και να τοποθετήσει το αυτοκόλλητο γράφοντας «η ενδυμασία της ημέρας». Οι ακόλουθοι αυτού του χρήστη πατώντας πάνω στο αυτοκόλλητο μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανάλογο Story έχοντας το αυτοκόλλητο τοποθετημένο πάνω στην ανάρτησή τους. Στη συνέχεια μπορούν άλλοι χρήστες να κάνουν το ίδιο πράγμα και τελικά δημιουργείται μια αλυσίδα από Stories, όπου οι χρήστες δείχνουν την ενδυμασία της ημέρας τους, δίνοντας την επιλογή στους ακολούθους τους να λάβουν μέρος ή απλά να παρακολουθήσουν τα Stories από όλη την αλυσίδα.

Η λειτουργία βρισκόταν σε πιλοτική φάση τις τελευταίες ημέρες και οι μόνοι που μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν ήταν άτομα με πολλούς ακόλουθους ή συγκεκριμένες εταιρίες. Τώρα που τελείωσε η δοκιμαστική του περίοδος είναι διαθέσιμο για όλους του χρήστες.

FDIJNjgVIAEGuNe.jpg



Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Αυτή η λειτουργία μπορεί να βρεθεί στις επιλογές αυτοκόλλητων στην οθόνη για τα Stories. Βγάζεις ή ανεβάζεις μια φωτογραφία για Story και πριν την αναρτήσεις σύρεις προς τα πάνω (swipe up) και επιλέγεις το αυτοκόλλητο που γράφει «Σειρά σου (Add yours)».



Η λειτουργία εκτός από το να κάνει τους χρήστες να συνεργάζονται αποτελεί και ένα εργαλείο για να ανακαλύψεις καινούργιους χρήστες για να ακολουθήσεις. Όταν πατήσεις πάνω στο αυτοκόλλητο βλέπεις μια λίστα από ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην αλυσίδα και μπορείς να δεις τα Stories τους.

Το καινούργιο αυτοκόλλητο θυμίζει λίγο τις λειτουργίες «duet» και «stitch» του TikTok στις οποίες οι χρήστες κάνουν αναρτήσεις χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα βίντεο άλλων χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ