Αυτοί οι δρόμοι επηρεάζονται από τη σημερινή διαμαρτυρία των οδηγών ταξί

Οι οδηγοί ταξί αναφέρουν ότι θα «προχωρήσουν με εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από σήμερα».

Article featured image
Article featured image


Εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα των οδηγών ΤΑΞΙ, αναμένεται να επηρεάσει την κυκλοφορία σε περιοχές της Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του κυκλικού κόμβου παρά το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αναμένεται να πορευθούν προς το Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και γύρω στις 2.30μ.μ., θα καταλήξουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για τις διακινήσεις του από τον Στρόβολο προς την πόλη της Λευκωσίας, το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί τις λεωφόρους Ακροπόλεως και Νίκης, στον Στρόβολο, τη λεωφόρο Αρχαγγέλου, στον Παρισσινό και τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στην Έγκωμη, και να αποφεύγει τις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας, ιδιαίτερα το τμήμα από τη συμβολή των λεωφόρων Στροβόλου και Αθαλάσσας, μέχρι και τον κυκλικό κόμβο, παρά το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι οδηγοί προτρέπονται επίσης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.


Η ανακοίνωση των οδηγών ταξί

Σε άμεσες κοινοποιήσεις, αρχής γενομένης της 23ης Νοεμβρίου, ως απάντηση στους «χαρακτηρισμούς από συγκεκριμένους χώρους» προχωρεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί, σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συνδέσμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί αναφέρει ότι «ο επαγγελματικός κόσμος δεν δέχεται και ούτε ανέχεται απειλές από κανέναν, συνεπώς ισχυρή απάντηση σε όλους αυτούς είναι, μεταφορικά, το ‘Μολών Λαβέ’».

Υπενθυμίζει την έκδοση ανακοινώσεων και πλειάδας Δελτίων Τύπου «με καταγγελίες αναφορικά με την ανοδική τιμή των καυσίμων και το κόστος ζωής από το Μάιο του 2020, χωρίς καμία ανταπόκριση ή και ενέργεια αναχαίτισης από οποιοδήποτε Υπουργείο».

Στην ανακοίνωση γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για «εξυπηρέτηση» ιδιωτικών συμφερόντων «κάποιων μεγάλων επιχειρηματιών», με τον Σύνδεσμο να σημειώνει ότι «προχωρεί άμεσα με εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις μέχρι επίλυσης – απολογίας της αμαύρωσής του, υπερασπιζόμενος την ελευθερία των δικαιωμάτων τού κάθε νόμιμου πολίτη, με πρώτη δυναμική κινητοποίηση τη Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης 06:30 π.μ.».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ