Ο Άρης Σερβετάλης δεν δέχεται να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Συνέπεια της εν λόγω απόφασής του -που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις- ήταν να «κατέβει» η θεατρική παράσταση.

Article featured image
Article featured image


Αρκετές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμεί τον διαχωρισμό με βάση το εμβόλιο και άρα να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους θεατές.

Συνέπεια της απόφασης του ηθοποιού ήταν να σταματήσει αυτομάτως και η παράσταση, καθώς επρόκειτο για μονόπρακτο.


Η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

Η συγκεκριμένη απόφαση δέχθηκε την έντονη κριτική του Αλέξανδρου Μπουρδούμη. Με στόρι που δημοσίευσε στο instagram ο ηθοποιός απευθύνεται στον συνάδελφό του, λέγοντας –μεταξύ άλλων– πως η παραγωγή δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη –πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της».


«Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος»

Συνεχίζοντας, ο Μπουρδούμης δηλώνει πως ο Σερβετάλης δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία «τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις» και συμπληρώνει πως οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία.

«Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δεν σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδελφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις».

«Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό», καταλήγει σε τρίτο στόρι ο Μπουρδούμης


Η αντίδραση Μπιμπίλα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη, υποστηρίζοντας ότι έχει σοκαριστεί που κάποιος ηθοποιός αγνοεί με τέτοια ευκολία το γεγονός ότι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, με τόσο ξαφνικό τρόπο.

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ο κορωνοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει», κατέληξε ο ίδιος.

Η ανάρτηση της Φαίης Κοκκινοπούλου

Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου κατέκρινε και αυτή την κίνηση του Αρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση, καυτηριάζοντας την απόφασή του, την ώρα που πολλοί συνάδελφοί τους κι όχι μόνο, μαστίζονται από την ανεργία. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της έγραψε τα εξής:

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση "Ρινόκερος") αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ