Ο Πάπας (στην Κύπρο) μάς δείχνει τον δρόμο

Ως φαίνεται, ο Ποντίφικας, κατά την επίσκεψή του στο νησί, μεταξύ άλλων, θα προσευχηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες και ίσως πάρει κάποιους μαζί του. Και αυτή είναι η πραγματική αγάπη που διδάσκει ο χριστιανισμός.

Article featured image
Article featured imageΤη συμβολική κίνησή του το 2016 να προσφέρει άσυλο σε Σύρους πρόσφυγες που διέμεναν σε καταυλισμό στη Μυτιλήνη και να τους μεταφέρει μαζί του στο Βατικανό στο ταξίδι της επιστροφής από την Ελλάδα, αναμένεται να επαναλάβει ο Πάπας Φράγκισκος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου. Όπως πληροφορείται η DW, ενόψει της επίσκεψής του στο νησί, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει στις κυπριακές Αρχές την πρόθεσή του να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο και να τους πάρει μαζί του στο Βατικανό.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόθεση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και του Βατικανού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης και ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων να ταξιδέψουν με τον Ποντίφικα.


Προσευχή με πρόσφυγες και μετανάστες

Πέραν της προσφοράς ασύλου σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και στη διάρκεια οικουμενικής προσευχής με πρόσφυγες και μετανάστες που θα λάβει χώρα το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου σε καθολικό ναό της Λευκωσίας.


Σημειώνεται ότι οι ενέργειες του Πάπα σε σχέση με το προσφυγικό, θα γίνουν σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων για περιορισμό των αυξημένων προσφυγικών ροών μεταξύ των οποίων και αίτημα προς την ΕΕ για αναστολή του δικαιώματος παραχώρησης ασύλου. Η κυπριακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει επίσης καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις πλοιαρίων χωρίς να έχει εξετάσει προηγουμένως αιτήσεις για άσυλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ