Πού θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο;

Αντιπροσωπία από το Βατικανό επιθεώρησε αρκετούς χώρους και, καιρού επιτρέποντος, ο Πάπας θα λειτουργήσει σε μεγάλο, ανοιχτό χώρο της πρωτεύουσας.

Article featured image
Article featured imageΔρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο. Υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, η Αστυνομία έχει ήδη ετοιμάσει προσχέδιο για τα μέτρα που θα ληφθούν εδώ και έναν μήνα, ενώ στον Πάπα θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους. Μάλιστα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Βατικανό ήρθαν στην Κύπρο και συζήτησαν με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών λεπτομέρειες που αφορούν τα της επίσκεψης του Ποντίφικα με έμφαση στα μέτρα που θα αφορούν την ασφάλειά του, αλλά και στον χώρο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας.


Δρακόντεια Μέτρα

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε περαιτέρω ότι η Αστυνομία έχει αναλάβει τον ρόλο της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε συνεργασία με προσωπικό που έχει ήδη αφιχθεί στην Κύπρο από την ασφάλεια του Πάπα, έχουν γίνει επαφές για θέματα ασφάλειας, ώστε να γίνει μια διαταγή επιχείρησης, για να γνωρίζουν αν οι χώροι που θα διακινηθεί είναι ασφαλισμένοι.

Τον Πάπα θα συνοδεύει πολυπληθής φρουρά από το Βατικανό ενώ έχει εκφράσει τη θέση να μην κυκλοφορεί με το ειδικό όχημα που διαθέτει και διακινείται κατά τις επισκέψεις του σε άλλες χώρες, το οποίο του επιτρέπει να χαιρετά τα πλήθη.Η προκαταρκτική επιλογή για τη Λειτουργία είναι το... ΓΣΠ

Μεγάλος προβληματισμός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, υπήρξε και για το μέρος που θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία ο Πάπας. Αντιπροσωπία από το Βατικανό επιθεώρησε αρκετούς κλειστούς χώρους όπως και το ΓΣΠ και αποφασίστηκε προκαταρκτικά το ανοικτό στάδιο της πρωτεύουσας ώστε να μπορέσει να μαζευτεί μεγάλο πλήθος και να μην υπάρξει συνωστισμός λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Φυσικά υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο για να γίνει αυτό σε κλειστό στάδιο στην περίπτωση που ο καιρός δεν είναι κατάλληλος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 που είχε επισκεφθεί την Κύπρο ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είχε γίνει συγκέντρωση και λειτουργία στο στάδιο Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ