Θεατρικό αναλόγιο: «Λήθη», του Δημήτρη Δημητριάδη

Ένα έργο εμπνευσμένο από όλα όσα βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι στην εποχή της κρίσης, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της παρακμής και της μετριότητας.

Article featured image
Article featured image


Η θεατρική ομάδα «Λουμπάγκο» προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο «Λήθη», βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη (Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2011).


Πρόκειται για έργο που αποτελείται από πέντε θεατρικούς μονολόγους: Ήττα, Μνήμη, Μετάνοια, Τέχνη, Λήθη. Έργο εμπνευσμένο από όλα όσα βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι στην εποχή της κρίσης, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της παρακμής και της μετριότητας. Η κάθε λέξη τοποθετείται με τρόπο τελεσίδικο, ώστε να δημιουργήσει ένα έργο που ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου, το πώς και το αν που βιώνει την ήττα, τη μετάνοια, τη μνήμη, να αναδείξει τις διαφορές και τις ομοιότητες, μέσα από την τέχνη, ώστε να καταλήξει τελικά στη λήθη: «Έρχομαι από το πουθενά».


Ο χώρος της παράστασης δεν είναι τυχαίος, καθώς το Έρμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το βιβλίο στην εντός των τειχών Λευκωσία, δεν είναι χώρος θεατρικός, μα έχει εκ των πραγμάτων σχέση με την ήττα, τη μνήμη, τη μετάνοια, την τέχνη και τη λήθη. Ξυπνά αναμνήσεις ιστοριών και έντονες μνήμες από συγκεκριμένα γεγονότα, που τελικά τονίζουν την ύπαρξη της λήθης στην κοινωνία ολόκληρη. Το γεγονός, ο χώρος, οι χαρακτήρες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ίδιο το κείμενο.

lhthh.jpg



Επί σκηνής: Γιόλα Κλείτου, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Εύα Καλομοίρη, Θέκλα Φλουρή

Σκηνοθεσία: Ομάδα Λουμπάγκο

Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Μουσική: Ερμής Μιχαήλ

Κοστούμια: Στέλλα Μακρίδου



Πληροφορίες Παραστάσεων




Παραστάσεις:
11, 12, 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 8 ευρώ

*Απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ

Κτήμα Γερόλεμο

Υποστηρικτές: Το Έρμα

Εκδόσεις Σαιξπηρικόν

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

22 346770

vivliopwleioerma@gmail.com

www.facebook.com/to_erma

www.instagram.com/toerma

www.toerma.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ