Αυτή είναι η χελώνα που παγιδεύτηκε σε δίκτυα ψαρά στα ανοιχτά της Λεμεσού

Διασώθηκε από μέλη του ΤΑΘΕ και έναν επαγγελματία ψαρά.

Article featured image
Article featured image

Μια χελώνα Καρέτα (Caretta caretta) βρέθηκε σε κίνδυνο, όταν παγιδεύτηκε σε δίκτυα ψαρά στα ανοιχτά της Λεμεσού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), μια θηλυκή χελώνα Καρέτα (Caretta caretta), είχε παγιδευτεί σε δίκτυα επαγγελματία ψαρά στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικού. Ο ψαράς ειδοποίησε άμεσα το Τμήμα Αλιείας μια μέλη του προσωπικού έσπευσαν με σκάφος στην περιοχή και κατάφεραν μαζί με τον επαγγελματία ψαρά να την απελευθερώσουν.

Η περιπέτεια της χελώνας είχε αίσιο τέλος αφού κατάφερε εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του ευαισθητοποιημένου επαγγελματία ψαρά και του προσωπικού του ΤΑΘΕ, να επιστρέψει πίσω στην θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η χελώνα Καρέτα είναι ένα από τα δύο είδη θαλασσίων χελωνών που απαντώνται στις θάλασσες του νησιού μας και χρησιμοποιούν τις παραλίες για την ωοτοκία τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μία από τις ανθρώπινες απειλές που πολλές φορές οδηγούν στον θάνατο τους, είναι και η τυχαία παγίδευση σε δίκτυα.


Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών σε ανάρτησή του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον επαγγελματία ψαρά, ο οποίος ενέργησε άμεσα, ούτως ώστε να απελευθερωθεί η θαλάσσια χελώνα από τα δίκτυα, αφού σε διαφορετική περίπτωση το ζώο δεν θα επιβίωνε.

«Είναι καθήκον όλων μας ο σεβασμός προς την φύση και όλη την θαλάσσια και χερσαία πανίδα. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τέτοια είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση», καταλήγει η ανάρτηση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

161a0e995f0ba4.jpg


161a0e97eab039.jpg



Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ