Ο Δεκέμβριος θα μας βρει καθηλωμένους στο Netflix

Επιλέξαμε τις καλύτερες σειρές και ταινίες που αναμένονται τον τελευταίο μήνα του χρόνου γιατί (και) οι γιορτές θέλουν το Netflix τους.

Article featured image
Article featured image

To Netflix αποφάσισε να είναι το κύριο θέμα συζήτησης για τον Δεκέμβριο, κρατώντας για το τέλος μεγάλους τίτλους σε ταινίες και σειρές.

Πολυαναμενόμενοι τίτλοι σειρών όπως τα «The Witcher», «Cobra Kai», «La Casa de Papel», «Lost in Space» και «Emily in Paris» θα μάς κρατήσουν γερά στις πολυθρόνες μας καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Όσον αφορά στις ταινίες κυκλοφορούν τα «The Power of the Dog» με τον Benedict Cumberbatch (που κυκλοφόρησε πρώτα στους κινηματογράφους), το ιταλικό «Hand of God» από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Paolo Sorrentino (Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope) και το πολύ-αναμενόμενο «Don’t Look Up» με ένα ονειρικό cast που αποτελείται από τους Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Meryl Streep, Tyler Perry, Timothée Chalamet.


Τα highlights του Δεκεμβρίου:


The Power of the Dog / Η Εξουσία του Σκύλου (1 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Phil Burbank προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα και τον γιο της, ο Phil τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.



Lost in Space Season 3 / Χαμένοι στο Διάστημα (1 Δεκεμβρίου) - Τελευταία Σεζόν

Στην τρίτη και τελευταία σεζόν του Χαμένοι στο Διάστημα, το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ και τα ένστικτα επιβίωσης της οικογένειας Robinson θα δοκιμαστούν στο έπακρο. Μετά από έναν χρόνο εγκλωβισμού σε έναν μυστηριώδη πλανήτη οι Judy, Penny, Will και το Ρομπότ πρέπει να οργανώσουν την εκκένωση 97 νέων αποικιστών, όχι όμως πριν αποκαλυφθούν μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα. Παράλληλα, ο John και η Maureen, με τον Don στο πλευρό τους, πρέπει να τα βάλουν με τις αντιξοότητες καθώς προσπαθούν να επανενωθούν με τα παιδιά τους. Οι Robinson καλούνται να αντεπεξέλθουν συναισθηματικά απέναντι στις δυσκολίες αλλά και στην πρόκληση να βρίσκονται μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ αντιμετωπίζουν μια ανεπανάληπτη εξωγήινη απειλή.



La Casa de Papel Season 5B / Η Τέλεια Ληστεία (3 Δεκεμβρίου) - Τελευταία Σεζόν

Η ομάδα βρίσκεται κλεισμένη στην Τράπεζα της Ισπανίας για πάνω από 100 ώρες. Κατάφερε να σώσει τη Λισαβόνα, αλλά θα ζήσει την πιο σκοτεινή στιγμή μετά την απώλεια ενός από τα μέλη της. Ο Professor είναι αιχμάλωτος της Sierra και, για πρώτη φορά, δεν έχει σχέδιο διαφυγής. Τη στιγμή που τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να πάει στραβά, ένας εχθρός έρχεται στο προσκήνιο, πολύ πιο ισχυρός από οποιονδήποτε άλλο στο παρελθόν: ο στρατός. Το τέλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία πλησιάζει, κάτι που ξεκίνησε ως ληστεία και θα καταλήξει σε πόλεμο.




Mixtape (3 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Την παραμονή του 2000, η ορφανή και αδέξια 12χρονη Beverly Moody (Gemma Brooke Allen) ανακαλύπτει ένα χαλασμένο mixtape που είχαν φτιάξει οι έφηβοι γονείς της. Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της την Gail (Julie Bowen), η οποία έγινε μαμά έφηβη και της είναι οδυνηρό να μιλάει για την εκλιπούσα κόρη της. Η Beverly βλέπει αυτό το mixtape ως ευκαιρία για να μάθει επιτέλους περισσότερα για τους γονείς της. Έτσι, ξεκινά μια προσπάθεια να βρει όλα τα τραγούδια στην κασέτα. Στην πορεία, γίνεται φίλη με την περίεργη γειτόνισσά της, την Ellen (Audrey Hsieh), την εκφοβιστικά σκληρή Nicky (Olga Petsa) και τον Anti (Nick Thune), έναν ιδιοκτήτη δισκοπωλείου, αντίθετο στα πάντα, ο οποίος είναι το κλειδί για την εύρεση αυτών των κομματιών και για την ανανέωση της σχέσης ανάμεσα στη Gail και την Beverly.




Titans Season 3 / Τιτάνες (8 Δεκεμβρίου) - Σειρά

Απελπισμένος να αφήσει το στίγμα του, ο Jason Todd έρχεται αντιμέτωπος με τον Joker μια για πάντα. Όταν όμως ακολουθούν μοιραίες συνέπειες, ο Dick Grayson και η ομάδα των Titans, αναγκάζονται να μεταφερθούν στην Gotham και να αντιμετωπίσουν μια νέα απειλή.



The Unforgivable / Ασυγχώρητη (10 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Ολοκληρώνοντας την ποινή της για ένα βίαιο έγκλημα, η Ruth Slater (Bullock) αποφυλακίζεται και επανέρχεται σε μια κοινωνία που αρνείται να συγχωρέσει το παρελθόν της. Αντιμέτωπη με τη σκληρή κριτική εκείνων που κάποτε αποκαλούσε οικογένεια, η μόνη της ελπίδα για δικαίωση είναι η επανασύνδεσή της με τη μικρότερη αδελφή της, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν από καιρό.




Back to the Outback / Επιστροφή στη Φύση (10 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Μια ομάδα με τα πιο θανατηφόρα πλάσματα της Αυστραλίας που έχουν κουραστεί να είναι κλειδωμένα στα κλουβιά τους όπου οι άνθρωποι τους κοιτούν σαν να είναι τέρατα, σχεδιάζει μια τολμηρή απόδραση από τον ζωολογικό κήπο στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, ένα μέρος όπου θα έχουν θέση χωρίς να κρίνονται για τα λέπια και τους κυνόδοντές τους. Έτσι ξεκινά ένα ξεκαρδιστικό οδικό ταξίδι σε όλη την Αυστραλία, καθώς τους κυνηγά ο φύλακας του ζωολογικού κήπου και o συνέταιρός του, που διψά για περιπέτεια.



The Hand of God / Το Χέρι του Θεού (18 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης Paolo Sorrentino (Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope) παρουσιάζει την ιστορία ενός αγοριού, του Fabietto Schisa, με φόντο την ταραχώδη Νάπολη της δεκαετίας του '80. Είναι μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες χαρές, όπως την άφιξη του θρύλου του ποδοσφαίρου Diego Maradona, αλλά και μια εξίσου αναπάντεχη τραγωδία. Η μοίρα παίζει τον ρόλο της, η χαρά και η τραγωδία σμίγουν και το μέλλον του Fabietto παίρνει τον δρόμο του. Ο Sorrentino επιστρέφει στη γενέτειρά του και αφηγείται την πιο προσωπική του ιστορία, μια ιστορία για τη μοίρα και την οικογένεια, τον αθλητισμό και το σινεμά, την αγάπη και την απώλεια.




The Witcher Season 2 / Ο Γητευτής (17 Δεκεμβρίου) - Σειρά

Σίγουρος ότι η Yennefer έχασε τη ζωή της στη Μάχη του Sodden, ο Geralt of Rivia οδηγεί την πριγκίπισσα Cirilla στο μέρος που θεωρεί πιο ασφαλές, την πόλη που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, το Kaer Morhen. Καθώς οι βασιλείς, τα ξωτικά, οι άνθρωποι και οι δαίμονες της Continent παλεύουν να κυριαρχήσουν εκτός των τειχών της, εκείνος πρέπει να προστατέψει το κορίτσι από κάτι πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που κρύβει μέσα της.



Emily in Paris Season 2 / Η Έμιλι στο Παρίσι (22 Δεκεμβρίου) - Σειρά

Έχοντας αποκτήσει πλέον μεγαλύτερη σταθερότητα στη ζωή της, η Emily μπορεί σιγά-σιγά να κουμαντάρει καλύτερα την πόλη, αλλά ζορίζεται ακόμα με τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής των Γάλλων. Μετά το ερωτικό τρίγωνο με τον γείτονά της και την πρώτη της αληθινή Γαλλίδα φίλη, η Emily είναι αποφασισμένη να επικεντρωθεί στη δουλειά της, που γίνεται καθημερινά όλο και πιο περίπλοκη. Στην τάξη των Γαλλικών, γνωρίζει έναν άλλο εκπατρισμένο που την εξοργίζει και ταυτόχρονα την ιντριγκάρει.



Don't Look Up / Μην Κοιτάτε Πάνω (24 Δεκεμβρίου) - Ταινία

Η Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), μια φοιτήτρια Αστρονομίας, και ο καθηγητής της, Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), κάνουν μια τρομερή ανακάλυψη σχετικά με έναν κομήτη σε τροχιά εντός του ηλιακού συστήματος. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Το άλλο πρόβλημα; Κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται. Τελικά, η αντιμετώπιση της προειδοποίησης για έναν αφανιστή πλανητών στο μέγεθος του Έβερεστ αποδεικνύεται άβολο θέμα. Με τη βοήθεια του Dr. Oglethorpe (Rob Morgan), ξεκινούν μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που τους πηγαίνει από το γραφείο της αδιάφορης προέδρου Orlean (Meryl Streep) και του συκοφάντη γιου και προσωπάρχη της, Jason (Jonah Hill), στον αέρα της κεφάτης πρωινής εκπομπής «The Daily Rip» με οικοδεσπότες την Brie (Cate Blanchett) και τον Jack (Tyler Perry). Ενώ απομένουν μόλις έξι μήνες μέχρι τη σύγκρουση του κομήτη, η προσπάθεια να διαχειριστούν τον 24ωρο κύκλο ειδήσεων και να κερδίσουν την προσοχή ενός κοινού που έχει εμμονή με τα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύεται σοκαριστικά κωμική. Μα τι πρέπει να γίνει πια, για να κοιτάξει ο κόσμος πάνω;



Silent Sea Season 1 / Η Θάλασσα της Ηρεμίας (24 Δεκεμβρίου) - Νέα Σειρά

Με φόντο μια μελλοντική Γη που έχει ερημωθεί, η Θάλασσα της Ηρεμίας αφηγείται την ιστορία των μελών μιας ειδικής ομάδας που έχει αποστολή να διαφυλάξει ένα μυστηριώδες δείγμα σε μια εγκαταλελειμμένη ερευνητική μονάδα στη Σελήνη.




Stay Close Season 1 / Ένοχο Παρελθόν (31 Δεκεμβρίου) - Νέα Σειρά

Τέσσερις άνθρωποι κρύβουν σκοτεινά μυστικά ακόμη και από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Η Megan (Jumbo) , μια εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών, ο Ray (Armitage), ένας κάποτε πολλά υποσχόμενος φωτογράφος ντοκιμαντέρ, ο Broome (Nesbitt), ένας ντετέκτιβ που αδυνατεί να εγκαταλείψει μια παλιά υπόθεση εξαφάνισης και η Lorraine (Parish), μια παλιά φίλη της Megan. Καθώς το παρελθόν επιστρέφει για να τους στοιχειώσει, απειλώντας να καταστρέψει τις ζωές τους και τις ζωές των γύρω τους, ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους;


Cobra Kai Season 4 (31 Δεκεμβρίου) - Σειρά

Στην τέταρτη σεζόν, τα ντότζο Miyagi-Do και Eagle Fang ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν το Cobra Kai στο Τουρνουά Καράτε «All Valley Under 18»... και όποιος χάσει θα πρέπει να κρεμάσει τη στολή του. Καθώς η Samantha και ο Miguel προσπαθούν να συνεχίσουν τη συμμαχία των ντότζο και ο Robby τα δίνει όλα στο Cobra Kai, η μοίρα του Valley είναι πιο αβέβαιη από ποτέ άλλοτε. Τι ετοιμάζει ο Kreese; Μπορούν ο Daniel και ο Johnny να θάψουν τη δεκαετή έχθρα τους και να νικήσουν τον Kreese; Ή θα γίνει το Cobra Kai το πρόσωπο του καράτε στο valley;




The Lost Daughter (Δεκέμβριος) - Ταινία

Ενώ κάνει μόνη διακοπές σε παραθαλάσσιο μέρος, η Leda (Olivia Colman) ασχολείται εμμονικά με μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, ενώ τις παρακολουθεί στην παραλία. Αναστατωμένη από τη δυνατή τους σχέση (και τη θορυβώδη και απειλητική μεγάλη οικογένειά τους), η Leda θυμάται συγκλονισμένη τον τρόμο, τη σύγχυση και την ένταση που ένιωθε ως νεαρή μητέρα. Μια παρορμητική πράξη βυθίζει απότομα τη Leda στον αλλόκοτο και απειλητικό κόσμο του ίδιου του μυαλού της και την αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπη με τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νεαρή μητέρα και τις συνέπειες αυτών. Η Maggie Gyllenhaal κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με ένα σενάριο το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε. Στο «The Lost Daughter” πρωταγωνιστούν επίσης οι Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Paul Mescal, Dagmara Dominczyk.



Elite Short Stories 2 (15/20/23 Δεκεμβρίου) - Σειρά

Το «Elite: Short Stories» είναι μια συλλογή επεισοδίων μικρού μήκους, που θα αναπτύξουν το σύμπαν της σειράς «Elite» και θα λειτουργήσουν ως πρόλογοι για την τέταρτη και την πέμπτη σεζόν. Θα κυκλοφορήσουν τρεις ιστορίες μέσα στον μήνα: Phillipe Caye Felipe (15/12), Samuel-Omar (20/12) και Patrick (23/12).



Με πληροφορίες από ign.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ