Πώς οι μαθητές ενός σχολείου στη Σκωτία πετσόκοψαν τα στερεότυπα του φύλου

Μια πρωτοβουλία που είχε στόχο να διαδώσει το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο».

Article featured image
Article featured image


Δημοτικό σχολείο στη Σκωτία ενθάρρυνε μαθητές και δασκάλους να προσέλθουν στο σχολείο, την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, φορώντας φούστα, προκειμένου να «καταρριφθούν» τα στερεότυπα των φύλων και να «προαχθεί η ισότητα».

Σε email που εστάλη στους γονείς, το Δημοτικό Σχολείο Castleview, στο Εδιμβούργο, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία στοχεύει στο να διαδοθεί το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο». Αναφέρθηκε μάλιστα σε παρόμοια εκστρατεία στην Ισπανία, στην οποία δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν φούστες για να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν μαθητή που είχε αποβληθεί επειδή φορούσε φούστα.

mail.jpg




Το σχολείο προέτρεψε μαθητές και καθηγητές να συμμετάσχουν και μάλιστα προσφέρθηκε να παρέχει φούστες εάν οι ίδιοι δεν είχαν στο σπίτι. Παράλληλα, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, εξέφρασε το πόσο περήφανοι είναι για τα παιδιά της έκτης τάξης, που σκέφτηκαν την ιδέα όταν έμαθαν για το περιστατικό στην Ισπανία, ζητώντας μάλιστα να υποστηρίξουν το κίνημα #LaRopaNoTieneGenero.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «προάγει τον σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, χωρίς αποκλεισμούς προωθώντας την ισότητα» ενώ μοιράστηκε ένα άρθρο που αναφέρεται στο κίνημα, το οποίo επεξηγεί πώς καθιερώθηκε η 4η Νοεμβρίου ως επίσημη μέρα φούστας στο σχολείο.



Αντιδράσεις από γονείς και χρήστες του Twitter, υπήρξαν αλλά μεμονωμένες. Κάποιοι ζήτησαν από το σχολείο να δώσει περισσότερο προσοχή στη διδακτέα ύλη και όχι σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ άλλοι ζήτησαν να μάθουν γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην ενδυμασία των μαθητών.

Οι περισσότεροι πάντως είδαν πολύ θετικά την πρωτοβουλία των παιδιών να συμπαρασταθούν στο κίνημα που ξεκίνησε στην Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ