Αυτός ο 23χρονος μετέτρεψε το σπίτι του σε μια χρονοκάψουλα «αγκυροβολημένη» στα 90s

Η αγάπη του για τα 90s τον έκανε να γεμίσει το σπίτι του με ρετρό αντικείμενα και αν ανήκεις στην εν λόγω γενιά, θα καταλάβεις. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Article featured image
Article featured image



O Jack Walter είναι ένας 23χρονος τόσο «κολλημένος» με τα 90s που μεταμόρφωσε το σπίτι του σε μια χρονοκάψουλα ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα από τη δική μας. Πολλοί τον λένε «τρελό» για την ιδιαίτερη επιλογή του lifestyle του, αλλά ο Jack δεν πτοείται!

Αναζητά φιλανθρωπικά καταστήματα και παζαρεύει τους ιδιοκτήτες για να προσθέσει στη συλλογή του αντικείμενα που ταιριάζουν με τα ψηλόμεσα του τζιν και τα ιδιαίτερα πουλόβερ του. Μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει £5,000 για να διακοσμήσει το σπίτι του με παλιά έπιπλα, κασετόφωνα, τηλέφωνα και ξυπνητήρια.

jack-736x1024.jpeg
ΦΩΤΟ: Kennedy News and Media



Η νοσταλγική αγάπη του Jack προέρχεται από την άνεση που ένιωθε στο σπίτι των γονιών του όταν ήταν μικρός.

Ο 23χρονος illustrator από το Bakewell της Αγγλίας όταν θέλει να δει ταινία επιλέγει μια από τις βιντεοκασέτες που έχει και τις βάζει να παίξουν στην τηλεόραση-κουτί που έχει στο δωμάτιό του. Ενώ όταν νιώσει την ανάγκη να ακούσει μουσική, επιλέγει κασέτες από τη «χρυσή δεκαετία» και τις ακούει από το κασετόφωνό του ή από το Walkman του. Μέρος της συλλογής του αποτελούν παλιοί κατάλογοι του IKEA από το 1997, αμέτρητα κινητά τηλέφωνα Nokia και υπολογιστές που χρησιμοποιούν μόνο Windows ’95.

jack-1.jpeg
ΦΩΤΟ: Kennedy News and Media



Ο ίδιος λέει πως δεν του άρεσε ποτέ η σύγχρονη διακόσμηση «με όλο αυτό το γκρίζο». Όταν μετακόμισε στο τωρινό του σπίτι, πριν από δύο χρόνια, το βρήκε πολύ βαρετό και άσπρο. «Δεν άλλαξα πολλά πράγματα στο σπίτι, πρόσθεσα μόνο περισσότερη άσπρη μπογιά και “φυλλωτό” (laminated) δάπεδο».

Για τον Jack αυτό το κενό σπίτι αποτέλεσε έναν άδειο καμβά, έτοιμο να μετατραπεί σε μηχανή του χρόνου και να τον ταξιδέψει στη δεκαετία των 90s. Ξεκίνησε να ψάχνει στο eBay για έπιπλα και αξεσουάρ που εκπροσωπούσαν την αγαπημένη του δεκαετία. Ενώ οι φίλοι του και η οικογένειά του, του έφερναν δώρα από την τότε εποχή που ταίριαζαν με την αισθητική του σπιτιού.

«Το ακριβότερο αντικείμενο που αγόρασα ποτέ, είναι μάλλον η τηλεόρασή μου από τα 80’s την οποία έχω στο σαλόνι. Μου στοίχισε £155, δεν είναι και τόσο ακριβή. Για μια τόσο παλιά τηλεόραση όμως, το ποσό φαντάζει “τρελό” σε άλλους ανθρώπους».

1_PAY-Kennedy-News-and-Media (2).jpg
ΦΩΤΟ: Kennedy News and Media



Παρόλα αυτά, ο Jack παραδέχεται πως έχει και μερικές μοντέρνες συσκευές στο σπίτι, τις οποίες μοιράζεται με τους γονείς του και τον 28χρονο σύντροφό του. «Η μαμά μου έχει μια μοντέρνα τηλεόραση. Έχουμε επίσης μοντέρνο πλυντήριο πιάτων και ρούχων».



Γνωρίζοντας τη βαρεμάρα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των καραντινών, ο Jack αποφάσισε να μοιραστεί στο TikTok το σπίτι του, φέροντας νοσταλγικές αναμνήσεις σε όλους.



«Πολλοί έλεγαν στα σχόλια πως θυμούνται πολλά από τα αντικείμενα που έχω στο σπίτι μου, και συμμερίζονταν την αγάπη μου για τα 90s. Αυτό με χαροποιούσε και με έκανε να αντιληφθώ πως δεν είμαι τόσο περίεργος και αντιλήφθηκα πως υπάρχει κι άλλος κόσμος που απολαμβάνει αυτά τα πράγματα. Μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη ως ένα ήσυχο γκέι παιδί πάντα ένιωθα παρακμιακός, πλέον δεν νιώθω, αφού η διαφορετικότητα επικροτείται στη σημερινή εποχή».

Προσθέτει πως «στα 90s, η τεχνολογία ήταν τόση-όση χρειαζόμασταν για να διασκεδάσουμε και δεν φτάναμε σε σημείο “υπερφόρτωσης”. Πλέον έχουμε τόσα πολλά και διαφορετικά μέσα στη διάθεσή μας, που μπορούν να φτάσουν και την υπερβολή. Είναι ωραίο να μπορείς να ξεφύγεις από όλο αυτό».



Υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει πως ο Jack είναι «λίγο τρελός» και τον ρωτάνε γιατί δεν μπορεί να απολαύσει τη σημερινή εποχή. Σε αυτήν την ερώτηση απαντά πως η ζωή που ζει, είναι φθηνότερη από την «κανονική», αλλά και κάθε αντικείμενο που έχει κουβαλά μια ιστορία.

Οι άλλες δυο πιο συνηθισμένες αντιδράσεις απέναντι στο σπίτι και τη ζωή του είναι η νοσταλγία απέναντι σε εκείνη την εποχή και η πλήρης άγνοια. Όπως για παράδειγμα αυτή της ανιψιάς του, η οποία δεν έχει ιδέα τι είναι η βιντεοκασέτα και πιστεύει πως τα τηλέφωνά του δεν λειτουργούν στα αλήθεια.


Με πληροφορίες από mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ