Τι δουλειά έχει στην Πέγεια το υπερπολυτελές super yacht του Jeff Bezos;

Το αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων «Flying Fox» του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο θεάθηκε ανοιχτά της Πάφου.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με πληροφορίες από το PafosPress, το υπερπολυτελές Mega yacht «Flying Fox» ιδιοκτησίας του πολυδισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, βρίσκεται αγκυροβολημένο από την Κυριακή στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Το σκάφος το οποίο ανήκει στον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και του οποίου η περιουσία σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του περιοδικού «Forbes» ανέρχεται στα 205.8 δισεκατομμύρια δολάρια έχει μήκος 136 μέτρα και θεωρείται το 14ο μεγαλύτερο στον κόσμο.

flying_fox_pegeia_2_city.jpg
ΦΩΤΟ: PafosPress



Το «Flying Fox» σύμφωνα με το πολύ έγκυρο και αξιόπιστο «marinetraffic» βρίσκεται αγκυροβολημένο στην περιοχή από το απόγευμα της Κυριακής (07/11) ενώ εδώ έφτασε από τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα από την Αλικαρνασό.


Στην παρακάτω εικόνα από το «marinetraffic» φαίνεται πως το σκάφος βρίσκεται ακόμα στην ίδια περιοχή:

flying_fox_pegeia_56_city.png



Το υπερπολυτελές σκάφος αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των νήσων Cayman και σύμφωνα με τα στοιχεία των διεθνών ιστοσελίδων που ασχολούνται με τα σούπεργιοτ έχει ετήσια λειτουργικά έξοδα που κυμαίνονται από 25 μέχρι 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το 136 μέτρων Mega yacht έχει δύο ελικοδρόμια και ένα ελικόπτερο πάνω του, τύπου Airbus H155 του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

elikodromio_flying_fox_city.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter



Το Flying Fox προσφέρει επίσης στους επισκέπτες του γυμναστήριο, τζακούζι, σπα, πισίνα με γυαλί και εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ καθώς και κινηματογραφικές εγκαταστάσεις. Το γιοτ μπορεί επίσης να φιλοξενήσει 22 επισκέπτες σε 11 καμπίνες, εκ των οποίων η μία είναι κύρια σουίτα και οι 10 είναι VIP σουίτες.

flying_fox_pegeia_city.jpg
ΦΩΤΟ: PafosPress



Σημειώνεται πως ο Τζεφ Μπέζος νοικιάζει το σούπεργιοτ κατά καιρούς σε διασήμους και πολυεκατομμυριούχους όπως η Μπιγιονσέ. Το κόστος υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ ανά εβδομάδα.



Τα δύο βασανιστικά ερωτήματα!

Πρώτον πώς το Flying Fox βρέθηκε στην περιοχή μας και δεύτερον ποιοι βρίσκονται πάνω σε αυτό; Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι απλή αφού τόσο ο Τζεφ Μπέζος όσο και ο φίλος του και ιδιοκτήτης της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς πέρασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Φετχιγιέ (ή Μάκρη στα ελληνικά), μία παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ένα μέρος το οποίο αποτελεί τη λεγόμενη «τουρκική ριβιέρα» γιορτάζοντας μαζί με άλλους 50 εκλεκτούς καλεσμένους σε μια ιδιωτική παραλία τα 66α γενέθλια του δεύτερου.

Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα, όπως αναφέρει το Pafos Press, Ρώσοι φίλοι των δυο κροίσων, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί τους και στο πάρτι έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας για αναψυχή και για επενδύσεις, ενώ βγήκαν και στη στεριά όπου είχαν διάφορες επαφές. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του Τζεφ Μπέζος με τη βοήθεια μικρού σκάφους «πάτησαν στεριά» και μάλιστα χθες δείπνησαν και στο «Cap St Georges Hotel & Resort» από το οποίο έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό της υπερπολυτέλειας που συνοδεύει το Flying Fox.



Πηγή: PafosPress

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ