Πώς ο εμετός ενός καρχαρία άνοιξε εκ νέου μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας

Ο καρχαρίας έκανε εμετό έναν αρουραίο, ένα πουλί και ένα... ανθρώπινο χέρι.

Article featured image
Article featured image


Ένα κομμένο χέρι με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ, το οποίο έκανε εμετό ένας καρχαρίας-τίγρης σε ένα ενυδρείο οδήγησε στην επίλυση μυστηρίου δολοφονίας συμμοριών. Μια απίστευτη ιστορία δολοφονίας που συνέβη αρκετά χρόνια πριν, στην Αυστραλία, ωστόσο προκαλεί εντύπωση ακόμα και σήμερα. Ο καρχαρίας «βοήθησε» να ξεκινήσει ξανά η έρευνα ενός εγκλήματος το οποίο δεν είχε εξιχνιαστεί ποτέ.


Όλα ξεκίνησαν σε ένα ενυδρείο στο Σίδνεϋ

Όλα ξεκίνησαν σε ένα ενυδρείο στο Σίδνεϋ, το 1935, όταν ο ιδιοκτήτης, Bert Hobson, στην προσπάθειά του να κερδίσει περισσότερους πελάτες, αιχμαλώτισε τον καρχαρία για να τον επιδείξει στο κοινό.

karxarias-jimmy-smith_city.jfif
Ο καρχαρίας που έκανε εμετό το χέρι. ΦΩΤΟ: The Sun / Getty



Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος κόσμου μαζευόταν στο ενυδρείο για να δει τον συγκεκριμένο σπάνιο καρχαρία. Όμως μια μέρα, στις 25 Απριλίου 1935, ο καρχαρίας αρρώστησε και έκανε εμετό έναν αρουραίο, ένα πουλί αλλά και ένα ανθρώπινο χέρι, στο οποίο όμως μπορούσε κανείς να διακρίνει ένα τατουάζ που απεικόνιζε δυο μποξέρ.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Narcisse Leo Young είπε στη Sydney Herald: «Ήμουν τρία ή τέσσερα μέτρα μακριά από τον καρχαρία και είδα ξεκάθαρα να βγαίνει από το στόμα του ένας καφέ αφρός που μύριζε πολύ άσχημα».

Όπως ήταν φυσικό, ο ιδιοκτήτης του ενυδρείου βλέποντας το ανθρώπινο μέλος, κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί βλέποντας το τατουάζ άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι μιας δολοφονίας, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή παρέμενε ανεξιχνίαστη.


Το χέρι δεν είχε δαγκωθεί από τον καρχαρία

Η αστυνομία σύντομα ανακάλυψε ότι το χέρι δεν είχε δαγκωθεί από τον καρχαρία όπως αρχικά πίστευαν, αλλά είχε κοπεί. Μετά από έρευνα ανακάλυψαν πως το χέρι ανήκε στον Τζίμι Σμιθ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί και αγνοούνταν από τις 7 Απριλίου 1935.

jimmy-smith_city.jpg
O Τζίμι Σμιθ. ΦΩΤΟ: The Sun / Getty



Ο Σμιθ ήταν μέλος μιας τοπικής συμμορίας ναρκωτικών, με επικεφαλής τον Ρέτζιναλντ Χόλμς. Και οι δύο συνεργάστηκαν με τον Πάτρικ Μπρέιντι, ο οποίος ήταν πρώην στρατιωτικός που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

Άρχισαν να πλαστογραφούν επιταγές από πλούσιους πελάτες του Χολμς, χρησιμοποιώντας τόσο τις επιχειρήσεις του Χολμς όσο και του Σμιθ για να τις εξαργυρώσουν.

Όμως λίγο καιρό αργότερα ο Σμιθ τσακώθηκε με τον Χολμς και τον πρώην στρατιωτικό Πάτρικ Μπρέιντι και άρχισε να τους εκβιάζει. Λίγο πριν εξαφανιστεί ο Σμιθ πέρασε την τελευταία του νύχτα ζωντανός πίνοντας με τον Μπρέιντι σε ένα ξενοδοχείο, όπως ανακάλυψε η αστυνομία ψάχνοντας τις κινήσεις του θύματος.

Μόλις ο καρχαρίας έκανε εμετό το χέρι του Σμιθ, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην στρατιωτικό και μέλος της συμμορίας, τον Μπρέιντι.

jimmy-smith-xeri_city.jpg
Το χέρι του Τζίμι Σμιθ. ΦΩΤΟ: The Sun / Getty



Ωστόσο, χωρίς σώμα, ένα μόνο χέρι δεν ήταν επαρκής απόδειξη ότι είχε γίνει φόνος. Μάλιστα ο Μπρέιντι υπέδειξε ως δολοφόνο τον Χολμς, ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αλλά τελικά επέζησε.

Ο Χολμς τελικά ανακρίθηκε και άρχισε να τα αποκαλύπτει όλα. Είπε στην αστυνομία ότι ο Μπρέιντι βρέθηκε στο σπίτι του αργά ένα βράδυ κρατώντας το κομμένο χέρι του Σμιθ. Εξήγησε στον Χολμς πως σκότωσε τον Σμιθ, τεμάχισε το σώμα του και τοποθέτησε τα μέρη σε ένα μπαούλο, το οποίο πέταξε στη θάλασσα.

Ο Μπρέιντι άφησε το χέρι στον Χολμς και του ζήτησε χρήματα αλλά εκείνος πανικόβλητος πέταξε το χέρι στον ωκεανό. Αυτό ήταν γνωστό ως «αποστολή του Σίδνεϊ» στους εγκληματικούς κύκλους τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, με τον ωκεανό να είναι το μέρος για να ξεφορτωθούν πτώματα.


Πώς το χέρι έφτασε στο στομάχι του καρχαρία

Ένας μικρός καρχαρίας έφαγε το ανθρώπινο χέρι και εννέα μέρες μετά ο καρχαρίας - τίγρης έφαγε τον μικρό. Λίγο μετά την ομολογία του ο Χολμς βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, με τρεις σφαίρες στο στήθος του.

Χωρίς τον Χολμς ως μάρτυρα, η υπόθεση εναντίον του Μπρέιντι σύντομα «έκλεισε» και δεν του απαγγέλθηκε καμία κατηγορία. Κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τους θανάτους του Σμιθ και του Χολμς και μέχρι το θάνατό του το 1965, σε ηλικία 76 ετών, ο Πάτρικ Μπρέιντι αρνιόταν ότι είχε σχέση και με τις δύο δολοφονίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα του Τζίμι Σμιθ δεν βρέθηκε ποτέ.


Πηγή: Gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ