O Banksy πουλά μπλουζάκια στη γενέτειρά του, το Μπρίστολ

Επιθυμεί να στηρίξει οικονομικά τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την καταστροφή του αγάλματος ενός δουλέμπορου.

Article featured image
Article featured image


Μπλουζάκια προκειμένου να στηρίξει τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την καταστροφή του αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον, πουλά ο Banksy σε διάφορα σημεία της γενέτειράς του, το Μπρίστολ με τον κόσμο να στηρίζει και αυτήν την πρωτοβουλία του.

μπανσκυσ.jpg

μπνασκευφ.jpg



Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε, χθες το βράδυ, στο Instagram φωτογραφίες με τα γκρι limited μπλουζάκια, τα οποία φέρουν την εικόνα του άδειου βάθρου του αγάλματος του Κόλστον με ένα κρεμασμένο σχοινί, δίπλα σε συντρίμμια και μια πεταμένη πινακίδα. Από πάνω γράφει «Μπρίστολ».

μπανκσυ1.jpg



Σύμφωνα με τον Banksy, τα έσοδα θα δοθούν στα τέσσερα άτομα που θα δικαστούν την επόμενη εβδομάδα. «Την επόμενη εβδομάδα τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται επειδή έριξαν το άγαλμα του Κόλστον στο Μπρίστολ θα δικαστούν. Έχω φτιάξει μερικά αναμνηστικά μπλουζάκια για την περίσταση. Διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα της πόλης από αύριο (όλα τα έσοδα στους κατηγορούμενους για να πάνε για μια μπύρα)», έγραψε ο καλλιτέχνης.



Οι τέσσερις -Jake Skuse, Rhian Graham, Milo Ponsford, και Sage Willoughby- κατηγορούνται για την καταστροφή του αγάλματος - διατηρητέου μνημείου που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο. Το χάλκινο μνημείο του δουλέμπορου του 17ου αιώνα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Black Lives Matter στις 7 Ιουνίου πέρυσι, προτού ριφθεί στο λιμάνι του Μπρίστολ και αργότερα ανακτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ.

GettyImages-1322273889.jpg



Ο Κόλστον έκανε την περιουσία με δουλεμπόριο και κληροδότησε τα χρήματά του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Μπρίστολ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χώροι και δρόμοι που έφεραν το όνομά του.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ