Αυτά είναι τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα με νέα μέτρα να τίθενται στο τραπέζι λόγω και της «Όμικρον».

Article featured image
Article featured image


Νέα μέτρα θα τεθούν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που στόχο θα έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στη σκιά της έλευσης της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των 500 τεστ, σε μαθητές και επαφές των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον» σε σχολείο της Λεμεσού, δεν προέκυψαν περαιτέρω κρούσματα πέραν των τριών που εντοπίστηκαν χθες και αφορούν άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα ανοικτά μέτωπα ωστόσο είναι πολλά, καθώς την ίδια ώρα αυξάνονται και οι ασθενείς στα νοσηλευτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι από τη νόσο COVID-19 και 396 νέα κρούσματα.


Νέα μέτρα στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, σήμερα οδηγούνται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οι εξής εισηγήσεις:

- Αποκλεισμός ανεμβολίαστων πολιτών από περισσότερες δραστηριότητες, όπως γάμοι και βαπτίσεις.

- Εξαιρέσεις από τους αποκλεισμούς για τα παιδιά 12-17, στα οποία αναμένεται να επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους αν συνοδεύονται από εμβολιασμένο γονέα.

- Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός εμβολιασμένων πολιτών όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα, οι οποίοι θα αποδεσμεύονται αφού υποβληθούν σε PCR test, με αρνητική ένδειξη

- Κρατική καραντίνα στα κρούσματα «Όμικρον».

- Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της διενέργειας self test, το οποίο αναμενόταν να εφαρμοστεί σήμερα, αναβάλλεται για τις 20 του μήνα, λόγω καθυστέρησης στην παραλαβή τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα παραχωρηθεί μία συσκευασία που περιλαμβάνει πέντε self tests σε κάθε άτομο που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ