Στο μεταξύ, άνδρας στη Νέα Ζηλανδία εμβολιάστηκε 10 φορές μέσα σε μια μέρα

Οι αρχές πιστεύουν ότι έλαβε χρήματα από αντιεμβολιαστές για να κάνει τα εμβόλιά τους.

Article featured image
Article featured image


Δέκα φορές σε μια μέρα εμβολιάστηκε ένας άνδρας στη Νεα Ζηλανδία, παριστάνοντας κάθε φορά πως είναι κάποιος άλλος. Όπως μεταδίδει η Daily Mail ο άντρας είχε πληρωθεί από αντιεμβολιαστές για να κάνει τα εμβόλιά τους.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στη χώρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για το πώς ο άνδρας κατάφερε να ξεγελάσει τους αρμόδιους και να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλων ανθρώπων.

Ο Άστριντ Κοορνιφ, διευθυντής ομάδας επιχειρήσεων για το εμβόλιο και το πρόγραμμα ανοσοποίησης Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας γνώριζε το ζήτημα και ξεκίνησε έρευνα.

«Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπε, σύμφωνα με τη New Zealand Herald.


Τι μπορεί να πάθει

Ο καθηγητής Πετούσης-Χάρις είπε ότι ο άνδρας που έλαβε δέκα δόσεις εμβολίου για τον COVID-19 είναι απίθανο να υποστεί σοβαρή βλάβη, αλλά πιθανόν να αισθανθεί χάλια την επόμενη μέρα από μια γενική ανοσολογική απόκριση.

«Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έλαβαν κατά λάθος πέντε δόσεις σε ένα φιαλίδιο και δεν υπήρξαν μακροπρόθεσμα προβλήματα» είπε.

Ο καθηγητής τόνισε πάντως πως η λήψη πολλαπλών δόσεων του εμβολίου Covid-19 δεν είναι ιδανική, αναφέροντας ότι όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν υψηλότερες δόσεις, έχουν περισσότερο πυρετό, πόνους και πονοκεφάλους.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας πληρώθηκε από αντιεμβολιαστές και επισκέφτηκε πολλά διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα. Ο λόγος που του ζήτησαν να εμβολιαστεί στη θέση τους είναι για να έχουν τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι χωρίς να έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι.


Με πληροφορίες από in.gr, DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ