Γονείς-αρνητές έκαψαν παιδικό βιβλίο του Τριβιζά που εξηγεί την πανδημία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Αυτό ήταν απλώς ένα πρελούδιο. Εκεί που ο άνθρωπος καίει βιβλία, μπορεί να κάψει και στο τέλος ανθρώπους». Άκου τώρα τι θυμηθήκαμε.

Article featured image
Article featured image


Γονείς στη Χαλκίδα έκαψαν αντίτυπα του βιβλίου που έγραψε ο Ευγένιος Τριβιζάς για την πανδημία του κορωνοϊού και τα οποία, όπως υποστήριξαν, συνιστούν προπαγάνδα. Στο μεταξύ, στις σελίδες τού εν λόγω βιβλίου εξηγείται με απλό τρόπο τι είναι ο κορωνοϊός και πώς μπορούν να προφυλαχθούν τα παιδιά.

Όπως μεταδίδει το Eviathema.gr, πρόκειται για γονείς που συγκεντρώθηκαν πίσω από τα δικαστήρια περίπου στις εννέα το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς είχαν μαζευτεί γύρω από έναν κάδο και έκαψαν το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο αφορά την περίοδο της πανδημίας και μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία, φωτοτυπίες του νόμου 4682, μάσκες και rapid test.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, καταγράφεται ένας εκ των συμμετεχόντων να λέει «ότι ο κορωνοϊός είναι κάτι που πρέπει να έχουμε έξω από το σπίτι μας και εμείς να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν θα κάτσω μέσα, όχι φίλε μου Τριβιζά όχι κύριε Τσιόδρα, κατάλαβες;».



Εν τω μεταξύ, εντελώς τυχαία, εμείς θυμηθήκαμε τη μεγάλη καύση των βιβλίων που είχε γίνει στις 10 Μαΐου 1933, λίγο μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Βιβλία-σταθμός στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης- των Φρόιντ, Χάινριχ Μαν, Μπρεχτ, Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, Κάουτσκι, Χάινριχ Χάινε, Τσβάιχ, Μαρξ, Αϊνστάιν ρίχθηκαν στην πυρά. Η προετοιμασία της καύσης των βιβλίων έγινε από το Υπουργείο Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ υπό τον Γιόζεφ Γκέμπελς με τη συνεργασία δυο φοιτητικών ενώσεων και τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. Λίγα χρόνια μετά, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ έγραψε το πασίγνωστο ποίημα «Το κάψιμο των βιβλίων». Τι, η ιστορία επαναλαμβάνεται;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ