«Θέλεις να αποφασίσεις μόνος σου πότε θα μολυνθείς από κορωνοϊό;»

Τύπος στην Ολλανδία το τερμάτισε πουλώντας διαδικτυακά σετ (φρέσκου) κορωνοϊού.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από Laurent Gillieron/Keystone


Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που προσπαθούσε να πωλήσει «σετ κορωνοϊού» σε όσους ενδιαφέρονταν να μολυνθούν αυτοβούλως με Covid-19.

Το κιτ που διέθετε προς πώληση μέσω ενός αποκλειστικού ιστότοπου, περιελάμβανε ένα σωληνάριο που ισχυριζόταν ότι περιέχει τον ιό σε υγρή μορφή και ένα τεστ για τον κορωνοϊό, όπως ανέφερε η μονάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομικών (FIOD).

«Θέλετε να αποφασίσετε μόνοι σας πότε θα μολυνθείτε από τον κορωνοϊό; Με το κορόνα-κιτ μπορείτε να κάνετε την επιλογή μόνοι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά το promo στον ιστότοπο.

Μάλιστα στους υποψηφίους πελάτες έταζε «φρέσκους ιούς» που δεν ήταν παλαιότεροι των τριών μηνών, ώστε να μπορούν να είναι «βέβαιοι ότι περιλαμβάνονται οι τελευταίες μεταλλάξεις και παραλλαγές».

Η αυτομόλυνση και η ανάρρωση του ιού ήταν ένας εγγυημένος τρόπος απόκτησης πιστοποιητικού ανάρρωσης από τον ιό. Όπως και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επιτρέπει στην Ολλανδία την πρόσβαση σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και άλλους, ανέφερε ο ιστότοπος.

Πάντως, δεν ανέφερε πουθενά ότι υπήρχε και η πιθανότητα να μην ξεπεραστεί η ασθένεια, ούτε το γεγονός ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ολλανδία.

Ο συλληφθέντας υποσχόταν να στείλει ταχυδρομικά τον ιό στους πελάτες έναντι 33.50 €. Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα μετά την ανάκριση. Ο ιστότοπός του μπλοκαρίστηκε.

Περαιτέρω έρευνα θα προσδιορίσει εάν σκόπευε πραγματικά να πουλήσει τον ιό ή απλώς ήθελε να εξαπατήσει χρήματα από ανθρώπους, ανέφερε η FIOD. Επί του παρόντος, ο άνδρας κατηγορείται για απάτη.

«Όποιος αυτομολυνθεί με Covid-19, θέτει εν γνώσει του σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προειδοποίησε η διωκτική αρχή.Πηγή: huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ