Αρχίζει αύριο ο εμβολιασμός του παιδιατρικού πληθυσμού 5 έως 11 ετών

Πώς θα γίνεται η διευθέτηση των ραντεβού και ποια κέντρα θα λειτουργήσουν.

Article featured image
Article featured image


Ξεκινά αύριο Παρασκευή ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών κατά της covid-19.

Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των προσπαθειών για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αρχίζει τον εμβολιασμό του παιδιατρικού πληθυσμού ηλικίας 5 έως 11 ετών στα Κέντρα Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού του Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν διευθέτησης τηλεφωνικού ραντεβού.

Από την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Τα συγκεκριμένα κέντρα θα λειτουργούν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ενώ είναι ειδικά διαμορφωμένα μόνο για τα παιδιά, με βασικό στόχο την εύκολη πρόσβαση.

emboliasmos.PNGΤο Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων και λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των παιδιών από τη νόσο COVID-19, προχωρεί στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικία 5-11 ετών και τα εν λόγω εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10μικρογραμμάρια σε σύγκριση με 30μικρογραμμάρια). Σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου COVID-19.

Σε σχέση με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, έχει παρατηρηθεί ότι είναι παρόμοιες με εκείνες των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός ολίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ