Η Google θα στείλει σε υποχρεωτική άδεια τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της

Ποιοι εξαιρούνται.

Article featured image
Article featured image


Επτά μήνες περιθώριο θα δώσει στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της η Google για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν.

Όπως επισημαίνει το δίκτυο CNBC, η Google εφαρμόζει νέα πολιτική, με βάση την οποία είχε δώσει προθεσμία στους υπαλλήλους της ως τις 3 Δεκεμβρίου για να ανεβάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή να λάβουν έγκριση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση. Η εταιρεία αναφέρει ότι όποιος δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά έως τις 13 Ιανουαρίου θα τεθεί σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών 30 ημερών. Εάν εξακολουθήσουν να μην συμμορφώνονται μετά τις 30 ημέρες, πιθανόν να αντιμετωπίσουν άδεια άνευ αποδοχών έως και έξι μήνες και στη συνέχεια να απολυθούν, σύμφωνα με το CNBC.

Από την πλευρά της εταιρείας, η εκπρόσωπός της, Lora Lee Erickson, μίλησε στο «theverge.com» και εξήγησε πως αυτή η μορφή «υποχρεωτικού εμβολιασμού» για τους εργαζομένους της, επιβάλλεται με στόχο την ασφάλεια του συνόλου του εργατικού δυναμικού και της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας που μπορούν να εμβολιαστούν να το κάνουν, καθώς υποστηρίζουμε σταθερά την πολιτική εμβολιασμού μας» τόνισε η κα Erickson.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδεχομένως υπάρξουν ορισμένες επιλογές για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους, πιθανώς σε θέσεις απομακρυσμένης εργασίας εκτός γραφείου. Η Google, όμως, απαιτεί από τους υπαλλήλους του γραφείου να εμβολιάζονται, λέγοντας ότι τα συχνά τεστ δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική λύση. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή να ζητήσουν την εξαίρεση για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους.

Βέβαια, η Google, ως τώρα, δεν έχει καθορίσει πότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, αλλά αναμένει ότι η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της θα ξεκινήσει να κάνει σύντομα το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του από το γραφείο.

Πηγή: AthensVoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ