Στην Κύπρο φτάνει σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Λόγω της άφιξης του Ποντίφικα, θα υπάρξουν ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων, ενώ από σήμερα το πρωί έκλεισε τμήμα δρόμου στη Λευκωσία που θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Article featured image
Article featured image



«Φρούριο» θα είναι η Κύπρος από σήμερα εξαιτίας της ιστορικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 15:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Γιώργου Μιλή, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα με πάνω από 500 Αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, ενώ θα γίνουν και κυκλοφοριακές διευθετήσεις.


Οι δρόμοι που θα επηρεαστούν

Γύρω στις 06:00 σήμερα το πρωί έκλεισε τμήμα δρόμου στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου προς τη συμβολή των οδών Ρηγαίνης-Αρσινόης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Επιπλέον, λόγω της σημερινής επίσκεψης, θα υπάρξουν κατά διαστήματα ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων, τόσο στην επαρχία Λάρνακας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο Υπεύθυνος της Οδικής Ασφάλειας κάλεσε το κοινό να είναι προσεκτικό και υπομονετικό.


Το πρόγραμμα του Πάπα στην Κύπρο

Σε όλα τα σημεία της επίσκεψης θα γίνεται έλεγχος safe pass.


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15:00.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Τελετή υποδοχής στις 17:15.


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα υποδεχθεί τον Πάπα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στις 08.30 και ακολούθως θα μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στις 09.00.

Θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία και ομιλία από τον Πάπα στο Στάδιο ΓΣΠ. Ο Πάπας θα αφιχθεί στον χώρο στις 10:00.

Στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στην Πύλη Πάφου θα πραγματοποιηθεί οικουμενική προσευχή του Πάπα μαζί με μετανάστες. Η άφιξη του Πάπα είναι προγραμματισμένη για τις 16:00.


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Ο Πάπας θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου στις 09:10.


Η ανάρτηση του Πάπα στο Twitter εν όψει της επίσκεψής του:



«Αύριο ταξιδεύω στην Κύπρο και την Ελλάδα για να επισκεφθώ τα αγαπητά πλήθη αυτών των χωρών που είναι πλούσιες σε ιστορία, πνευματικότητα και πολιτισμό. Θα είναι ένα ταξίδι στις πηγές της αποστολικής πίστης και στην αδελφότητα μεταξύ των Χριστιανών διαφόρων δογμάτων. Συνοδεύστε με, με τις προσευχές σας».

Για συνεχή live ενημέρωση στο Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ