Κλερ Φόι: «Οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut- shaming»

Σύμφωνα με την ηθοποιό, οι σκηνές σεξ δεν την κάνουν να νιώθει καθόλου άνετα.

Article featured image
Article featured image

Η Κλέρ Φόι δήλωσε ότι οι σκηνές σεξ την κάνουν να νιώθει εκτεθειμένη, σε δηλώσεις με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά του BBC «A Very British Scandal». 

Η ηθοποιός- βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα- υποδύεται την Μάργκαρετ Κάμπελ, τη δούκισσα του Άργκαϊλ, της οποίας η προσωπική ζωή έγινε αντικείμενο αισχρού κουτσομπολιού κατά τη διαδικασία του διαζυγίου της.

Η Φόι δήλωσε ότι πάσχισε να γυρίσει τις σκηνές σεξ, στην τηλεοπτική μεταφορά αυτής της ιστορίας. «Είναι κάτι πραγματικά σκληρό γιατί ουσιαστικά νιώθεις εκτεθειμένη όταν είσαι γυναίκα και πρέπει να υποδυθείς ότι κάνεις σεξ στην οθόνη. Αναπόφευκτα νιώθεις αντικείμενο εκμετάλλευσης», είπε στο BBC. 

«Είναι άσχημο, είναι το πιο άσχημο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Νιώθεις εκτεθειμένη. Μπορεί όλοι να σε κάνουν να προσπαθείς να μην νιώσεις έτσι, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε. 
 Η ηθοποιός εξήγησε ότι ένιωθε πολύ έντονα ότι το σεξ έπρεπε να συμπεριληφθεί στη σειρά, αλλά «ήθελα να είναι θηλυκό. Δεν ήθελα να είναι αυτό το είδος της απαίσιας οργασμικής σεξουαλικής εμπειρίας που συχνά βλέπεις στην οθόνη του κινηματογράφου». 

Σημείωσε ότι στο παρελθόν είχε σίγουρα εμπειρίες στις οποίες ένιωσε ταραγμένη. Αλλά σε αυτή τη σειρά, υπήρχε συντονιστής σεξουαλικών σκηνών. «Τα πράγματα που μπορούν να πουν… απλά αρχίζω να γελάω, συζητώντας για τα μέρη του σώματος που έχουν οι άνθρωποι και πού μπορείς και δεν μπορείς να τους αγγίξεις. Αλλά είναι πραγματικά χρήσιμο», εξήγησε. 

Η διαδικασία του διαζυγίου της Μάργκαρετ Κάμπελ, το 1963, επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη σεξουαλική ζωή της δούκισσας. Ο σύζυγός της, Ίαν Κάμπελ δημοσίως εκτίμησε τον αριθμό των ανδρών με τους οποίους πίστευε ότι η σύζυγός του είχε κάνει σεξ, ενώ δημοσιοποίησε και αποκαλυπτικές φωτογραφίες της που ισχυρίστηκε ότι την έδειχναν επ’ αυτοφώρω. 

Το διαζύγιο έφερε στο φως κατηγορίες για πλαστογραφία, κλοπή, βία, χρήση ναρκωτικών, μυστικές καταγραφές και δωροδοκία. Η δούκισσα επικρίθηκε από τον δικαστή, ο οποίος την αποδοκίμασε ως «ιδιαίτερα σεξουαλική γυναίκα» η οποία «δεν ήταν ικανοποιημένη με τις κανονικές σχέσεις και είχε αρχίσει να επιδίδεται σε αποκρουστικές σεξουαλικές δραστηριότητες για να ικανοποιήσει μια ανήθικη σεξουαλική προτίμηση». 

Το γεγονός ότι και ο σύζυγός είχε εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε έναν ανοιχτό γάμο, ότι είχε κλέψει την ιδιωτική περιουσία της και ότι φέρεται να ζήτησε διαζύγιο μόνο όταν εκείνη σταμάτησε να πληρώνει τους λογαριασμούς του, θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό άσχετο. 

Απαντώντας στο αν η δούκισσα ήταν η πρώτη γυναίκα που δημοσίως δέχθηκε slut- shaming από τα ΜΜΕ, η Κλερ Φόι απέρριψε τον όρο. «Μισώ τη φράση slut-shaming, τη μισώ απολύτως. Αλλά νομίζω ότι οι γυναίκες ουσιαστικά δέχονταν πάντα slut-shaming. Πιστεύω ότι αυτό έγινε μάλλον στην Εύα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Με τον ίδιο τρόπο μισώ όποια λέξη με την οποία αποκαλούμε μια γυναίκα πόρνη ή κάτι τέτοιο, που γίνεται υποτιμητικό. Πιστεύω απλά ότι η λέξη αυτή μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχει», πρόσθεσε. 

Στην ίδια συνέντευξη, η Κλερ Φόι τόνισε πόσο την ενοχλεί το γεγονός ότι δεν νιώθει ασφαλής. 

«Συνήθιζα να περπατάω στη μέση του δρόμου, με τα κλειδιά στα χέρια μου. Δεν ήμουν δίπλα σε αυτοκίνητο, ώστε κανείς να μην μπορεί να πεταχτεί από αυτό. Είχα τα κλειδιά μου, ώστε να μπορέσω να χτυπήσω κάποιον στο μάτι. Έχω βρεθεί σε κάποιες καταστάσεις στις οποίες έχω φοβηθεί πολύ και πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνω αυτή τη συζήτηση με την κόρη μου, για το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είσαι σε ευάλωτη θέση. Και ακόμη και τότε είσαι ακόμη ευάλωτη. Και λυπάμαι για αυτό», δήλωσε η ηθοποιός. 

Συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι θα πει στην κόρη της «Δεν είναι δικό σου λάθος, έτσι απλά είναι ο κόσμος» και τόνισε ότι θυμώνει πολύ με αυτό. «Μισώ ότι δεν νιώθω ασφαλής. Πιστεύω ότι είμαι αρκετά μεγάλη, αρκετά άσχημη και έχω περάσει αρκετά πράγματα για να μου δίνεται αυτό το δικαίωμα και ο σεβασμός, αλλά ακόμη δεν το έχω και το βρίσκω πολύ εξοργιστικό», κατέληξε. 


Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ