Άνδρας με μάσκα και βαλλίστρα απείλησε να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ [BINTEO]

Ο μασκοφόρος αναφέρεται στη λεγόμενη «σφαγή του Αμριτσάρ», όταν Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους διαδηλωτών στην ινδική πόλη, σκοτώνοντας 379 ανθρώπους.

Article featured image
Article featured image



Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έρευνα βίντεο με απειλή κατά της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ που φέρεται να συνδέεται με τον 19χρονο που συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων στο κτήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας στην κατοχή του μία βαλλίστρα.

Το βίντεο, που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun, δείχνει τον μασκοφόρο να κρατά μία βαλλίστρα και να λέει στην κάμερα ότι θα επιχειρήσει να δολοφονήσει «την Ελισάβετ, βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας», σε αποστολή «εκδίκησης».

Ο μασκοφόρος αναφέρεται στη λεγόμενη «σφαγή του Αμριτσάρ», όταν Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους στην ινδική πόλη σκοτώνοντας 379 ανθρώπους.

Το βίντεο, με φίλτρο αλλοίωσης φωνής και παραπομπές στο Star Wars, αναρτήθηκε από τον χρήστη Τζασουάντ Σινγκ Τσαΐλ στο Snapchat το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, 24 λεπτά πριν από τη σύλληψη του 19χρονου.


Το απειλητικό μήνυμα

Ο Chail, που οι φίλοι του τον αποκαλούν Jas, φοράει στο βίντεο μια χαρακτηριστική μπλούζα με κουκούλα και λευκή μάσκα, σε μια εμφάνιση που πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από το Star Wars.



«Λυπάμαι. Λυπάμαι για αυτό που έκανα και για αυτό που πρόκειται να κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βασιλικής Οικογένειας. Πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης για εκείνους που πέθαναν στη σφαγή του 1919 στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ. Εκδικούμαι επίσης για όσους έχασαν τη ζωή τους, ταπεινώθηκαν ή έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας της φυλής τους. Είμαι Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου είναι Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones», αναφέρει στο βίντεο ο μασκοφόρος.

Η λέξη «Σιθ» σύμφωνα με την Daily Mail μπορεί να αποτελεί αναφορά στη μοχθηρή, κρυφή σέχτα από το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων, που χρησιμοποιεί τη σκοτεινή πλευρά της «Δύναμης». Και το όνομα «Darth Jones» όμως μπορεί να παραπέμπει στο γνωστό franchise ταινιών, και πιο συγκεκριμένα στον ηθοποιό Τζέιμς Ερλ Τζόουνς που έδωσε τη φωνή του στον «Ντάρθ Βέιντερ». Στο φόντο εξάλλου του βίντεο διακρίνεται σε κορνίζα η εικόνα ενός ακόμη χαρακτήρα των Star Wars, του Νταρθ Μάλγκους.

Μαζί με το βίντεο, ένα μήνυμα εστάλη επίσης στο Snapchat που ανέφερε: «Λυπάμαι σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Εάν το έχετε λάβει αυτό τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Κοινοποιήστε το μήνυμα σε όποιον θέλετε και στα ειδησεογραφικά κανάλια εάν ενδιαφέρονται».


Τι λέει η Αστυνομία

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι μελετά το βίντεο, αλλά όχι ότι ο εικονιζόμενος είναι ο 19χρονος που συνελήφθη και ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου να έχει σκαρφαλώσει με σκάλα από σχοινί έναν φράκτη στον περίβολο του βασιλικού κτήματος, όπου η 95χρονη μονάρχης πέρασε φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τους πρίγκιπες Κάρολο και Εδουάρδο και τις συζύγους τους.

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν κατόρθωσε τελικά να προσεγγίσει τα οικήματα του Κάστρου. Λίγο μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι κρατείται υπό διατάξεις του νόμου περί Ψυχικής Υγείας και ότι παρακολουθείται από γιατρούς.


Η σφαγή του Αμριτσάρ

Όταν οι Ινδοί διαδηλωτές αγνόησαν την κυβερνητική εντολή και διαδήλωσαν ειρηνικά στις 13 Απριλίου του 1919 στο Jallianwala Bagh κοντά στον «Χρυσό Ναό» του Amritsar οι στρατιώτες που ήταν υπό τις διαταγές του Άγγλου ταξίαρχου Reginald Dyer πήραν εντολή να ανοίξουν πυρ εναντίον του πλήθους.

Οι στρατιώτες Gurkha άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πολιτών μέχρι που τελείωσαν τα πυρομαχικά τους. Εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 379 και 1.100 άνθρωποι μέσα σε 10 λεπτά.

Η ημέρα εκείνη έμεινε στην ιστορία ως η σφαγή του Άμριτσαρ.

Ο ταξίαρχος Dyer ανακηρύχθηκε σε ήρωα και οι Βρετανοί πολίτες έκαναν έρανο, συγκέντρωσαν και του παρέδωσαν το ποσό των 26.000 λιρών ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ χαρακτήρισε τη σφαγή των Ινδών διαδηλωτών το 1919 «τερατώδη». Η Βασίλισσα Ελισάβετ είπε πως είναι «Θλιβερή» και ο πρώην Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «Βαθιά Ντροπιαστική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ