Σπάνιο είδος ψαριού που «περπατά» εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια

Κάπου στις ακτές της Τασμανίας. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Ένα σπάνιο ψάρι «που περπατάει» και απαντάται μόνο στην Αυστραλία εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια στις ακτές της Τασμανίας.

Το ροζ ψάρι [handfish όπως είναι γνωστό] εθεάθη τελευταία φορά από έναν δύτη στα ανοιχτά της Τασμανίας το 1999 και έκτοτε μόλις άλλες τέσσερις φορές.

_122493152_pink_handfish_by_karen_gowle.2e16d0ba.fill-1200x600-c100.jpg



Φοβούμενοι για την επιβίωσή του, αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν πρόσφατα ως απειλούμενο. Ωστόσο Αυστραλοί ερευνητές λένε ότι το εντόπισαν ξανά, σε καταγραφή κάμερας βαθέων υδάτων, κοντά σε ένα θαλάσσιο πάρκο.

Οι νέες εικόνες αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο ψάρι έχει πλέον καταφύγει σε νερά βάθους τουλάχιστον 150 μέτρων, αν και οι επιστήμονες πίστευαν ότι πρόκειται για είδος του ρηχού νερού που ζούσε σε προστατευμένους κόλπους.

«Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη που δίνει ελπίδα για την επιβίωση των συγκεκριμένων ψαριών, καθώς έχουν ευρύτερο βιότοπο και πληθυσμό από ό,τι πιστεύαμε», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής και θαλάσσιος βιολόγος Neville Barrett, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του [handfish], το ψάρι διαθέτει δύο άκρα που μοιάζουν με ανθρώπινο χέρι και «περπατάει» κατά μήκος του βυθού της θάλασσας εκτός από το να κολυμπάει.



Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ