Αρχίζουν από σήμερα οι έλεγχοι των εργαζομένων στους χώρους εργασίας

Ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται της υποχρέωσης να προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή rapid test.

Article featured image
Article featured image


Αρχίζουν σήμερα οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας για την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης, στo πλαίσιo των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου 2021, για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.Συγκεκριμένα, από τις 22 Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα κατά της COVID-19 ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας 180 ημερών) υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test με διάρκεια 7 ημερών για την είσοδό τους στον εργασιακό τους χώρο. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου. Σύμφωνα με διευκρίνιση από το Υπουργείο Υγείας, οι έλεγχοι για το μέτρο αυτό θα ξεκινήσουν από τις 29 Δεκεμβρίου και, ως εκ τούτοι, οι εργαζόμενοι θα έχουν διάστημα 7 ημερών για να μεταβούν για εξέταση PCR ή rapid test.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του αποφάσισε επίσης την παράταση όλων των υπόλοιπων προνοιών του εν ισχύ Διατάγματος μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Αποφασίστηκε επίσης η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 10 Ιανουαρίου. Κατά την επιστροφή όλοι ανεξαιρέτως, μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR διάρκειας 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευση αντιγόνου rapid test διάρκειας 48 ωρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ