Συναντάται σήμερα ο Υπουργός Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Ποια νέα (αυστηρότερα) μέτρα αναμένεται να συζητηθούν μετά και την έξαρση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image


Στη σκιά της μεγαλύτερης πανδημικής έξαρσης, που βίωσε η χώρα μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συγκάλεσε εκτάκτως σε σύσκεψη σήμερα τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει εισηγήσεις.

Οι ειδικοί έχοντας στο μικροσκόπιο τα κέντρα διασκέδασης, όπου σύμφωνα με την ομάδα ιχνηλάτησης εντοπίζονται οι περισσότερες αλυσίδες μετάδοσης, αναμένεται να καταθέσουν τις εξής εισηγήσεις:

- Μείωση ατόμων σε οικογενειακές συναθροίσεις

- Αύξηση τηλεργασίας μέχρι και στο
50%

-Χρήση διπλής μάσκας

-Μείωση παρευρισκομένων σε κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεις (δεν αποκλείεται να ληφθούν ακόμη και αυστηρότερα μέτρα).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 16:00 το απόγευμα και όπως έγινε γνωστό, αργότερα ο Υπουργός θα προβεί σε δηλώσεις.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, είναι δεδομένη η αυστηροποίηση των μέτρων, όπως η τηλεργασία και ο περιορισμός στις συναθροίσεις, αλλά όχι η εφαρμογή ενός lockdown.


Νέο αρνητικό ρεκόρ

Χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο, καθώς ανακοινώθηκαν 2.241 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από σύνολο 98,047 τεστ ανίχνευσης της νόσου. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 2,29%. Υπενθυμίζεται ταυτόχρονα ότι τη Δευτέρα καταγράφηκαν περί τα 1900 περιστατικά.

Ανώτατες πηγές του Υπουργείου Υγείας που μίλησαν στο SigmaLive ανέφεραν ότι το Υπουργείο ανέμενε πολύ αργότερα την αύξηση κρουσμάτων λόγω της Όμικρον. Αυτό που θα οδηγήσει όμως στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων είναι οι εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ