Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι την τελευταία μέρα του έτους

Δείτε ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεάσει.

Article featured image
Article featured image

Κίτρινη προειδοποίηση σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία έχει ισχύ από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανόν να κυμανθεί μεταξύ 55-80 χιλιοστών το 24ωρο.

Σύμφωνα με τη σελίδα kitasweather, τοπικά έντονες καταιγίδες και παρατεταμένες βροχές αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το νότιο/νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού. Τοπικά, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών ή τα 60 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών ή τα 65 χιλιοστά σε διάστημα 12 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στα νότιο/νοτιοανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, ή τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών, ή τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 12 ωρών σε πεδινές και παράλιες περιοχές στα νότιο/νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Η πιο πάνω προειδοποίηση ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στον κίτρινο χρωματισμό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη:

kitasweather-2021-12-29_19-22-09_554896_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ