Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα αεροπλάνου [ΒΙΝΤΕΟ]

Εν τω μεταξύ, το αεροπλάνο βρισκόταν εν πτήσει στις (περίπου) 40.000 πόδια.

Article featured image
Article featured image


Στην πτήση FR5253 της Ryanair από τη Σεβίλλη της Ισπανίας προς τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 11 Σεπτεμβρίου, ένας επιβάτης άρχισε μάλλον να έχει δεύτερες σκέψεις και να πανικοβάλλεται κατά τη διάρκεια που το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Ευρώπη.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από την αντίδραση του πανικοβλημένου επιβάτη λίγα λεπτά αφού έγινε η απογείωση, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ο άνδρας φέρεται να έχασε την ψυχραιμία τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και μέσα στον πανικό του ήθελε να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει από το αεροπλάνο… εν πτήσει και περίπου στις 40.000 πόδια! «Σας παρακαλώ… θέλω να βουτήξω» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στους αεροσυνοδούς!



Τα πλάνα δείχνουν τους αεροσυνοδούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον πανικοβλημένο επιβάτη και να τα καταφέρνουν για μια στιγμή με αυτόν να επιστρέφει στη θέση του.

Πριν κάτσει όμως άλλαξε γνώμη και άρχισε να πηγαίνει προς την πόρτα του αεροσκάφους για να την ανοίξει. Εκείνη τη στιγμή ένας φύλακας που ήταν εκτός υπηρεσίας, άρχισε να προσπαθεί να σταματήσει τον τρομοκρατημένο επιβάτη από το να βάλει σε κίνδυνο τον εαυτό του και φυσικά όλους τους υπόλοιπους. Ο Αντόνιο Κουιντέρο με τη βοήθεια άλλων επιβατών κατάφερε να ακινητοποιήσει στο πάτωμα τον πανικοβλημένο άντρα και τον μετέφερε σε μια θέση στην οποία τον έδεσε με τη ζώνη του καθίσματος.

Κάποια στιγμή μάλιστα, ακόμα και ο πιλότος της πτήσης χρειάστηκε να αφήσει το πιλοτήριο και να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η χαοτική κατάσταση.

Δεν γνωστοποιήθηκε τι ήταν αυτό που έκανε τον επιβάτη να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σύμφωνα με τον Αντόνιο όμως, ο επιβάτης κλωτσούσε θέσεις, φώναζε και απειλούσε κόσμο με ένα στυλό.

Ο επιβάτης συνελήφθη μόλις προσγειώθηκε η πτήση στη Βουδαπέστη, στο αεροδρόμιο Ferenc Liszt, και παραδόθηκε στις ουγγρικές αρχές. Ο φύλακας Αντόνιο είπε σε τοπικά Μέσα πως ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευε με αεροπλάνο και πως θα χρειαστεί λίγο καιρό μέχρι να ξεχάσει αυτήν την εμπειρία.


Με πληροφορίες από Dailymail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ