Σε αυτήν τη χώρα το σαββατοκύριακο θα έχει πλέον μεγαλύτερη διάρκεια

Η εργάσιμη εβδομάδα γίνεται σχεδόν τετραήμερη για να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Article featured image
Article featured image


Από 1η Ιανουαρίου 2022 τα σαββατοκύριακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα έχουν... διάρκεια δυόμισι ημερών, με τους εργαζόμενους να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους από την Παρασκευή το μεσημέρι. Η εν λόγω κίνηση στοχεύει στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Οι πολίτες των εμιράτων θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους περισσότερες μέρες, για να ξεκουράζονται, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις αρχές του νέου έτους οι εταιρείες θα μεταβούν σε καθεστώς (σχεδόν) τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας και το σαββατοκύριακό τους θα ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται το πρώτο έθνος στον κόσμο που καθιέρωσε μια εθνική εβδομάδα εργασίας μικρότερη από την παγκόσμια πενθήμερη εβδομάδα.Η εργάσιμη εβδομάδα θα ξεκινάει τη Δευτέρα και θα ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει οριστεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με 8,5 ώρες εργασίας την ημέρα. Την Παρασκευή, ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα εργάζονται για 4,5 ώρες.

Επιπλέον, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτο ωράριο ή εργασία από το σπίτι. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να επιτυγχάνεται ενίσχυση της παραγωγικότητας αλλά και βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

photo-1523212307269-b5645414b985.jpgΗ κίνηση αναμένεται να ενισχύσει επίσης όχι μόνο τις εμπορικές ευκαιρίες, αλλά να συμβάλει και στον ευέλικτο, ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ζωής που προσφέρουν στους πολίτες και τους κατοίκους τους τα ΗΑΕ.

Από οικονομικής πλευράς, το νέο μοντέλο εργασίας πρόκειται να ευθυγραμμίσει τη χώρα με τις παγκόσμιες αγορές, αντανακλώντας τη στρατηγική θέση της χώρας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Πρόκειται να εξασφαλίσει ομαλές χρηματοοικονομικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το καθιερωμένο εργασιακό μοντέλο πενθήμερης εργασίας και Σαββάτου/Κυριακής, διευκολύνοντας ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και ευκαιρίες για χιλιάδες εταιρείες με έδρα τα ΗΑΕ και πολυεθνικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ