Ίσως το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είδαμε φέτος

Και μπήκαμε σε σοβαρές σκέψεις να στολίσουμε (εκ νέου)!

Article featured image
Article featured image


Ενόψει Χριστουγέννων, οι πόλεις ανά τον κόσμο βάζουν σιγά-σιγά τα γιορτινά τους και μπαίνουν στο ανάλογο mood που επιβάλλουν οι μέρες. Οι στολισμοί άλλοτε υπερβολικοί άλλοτε πιο μινιμάλ και λιτοί έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, όταν ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά στερεοτυπικά μοτίβα καταφέρνουν να κερδίσουν -δικαίως- μια έξτρα αναγνώριση.

Όπως ακριβώς συνέβη και σε ένα χωριό της Ελλάδας, την Αρεόπολη Λακωνίας, όπου οι κάτοικοι βγήκαν έξω από το κουτί και εναρμονιζόμενοι και με το φυσικό περιβάλλον, κατέληξαν σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και ευφάνταστη λύση.

Στον κεντρικό δρόμο της Αρεόπολης, λοιπόν, δεσπόζει ένα στολισμένο φραγκοσυκόδεντρο ή, όπως θα λέγαμε στην Κύπρο, παπουτσοσυτζιά, αφού στην περιοχή το φραγκόσυκο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

dentro.jpg



Τα πλατιά και παχιά φύλλα της φραγκοσυκιάς, ουσιαστικά, τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, από την κορυφή ως τη βάση του «δέντρου» και στολίζονται φυσικά, με τα φραγκόσυκά τους ως πορτοκαλί και κόκκινες μπάλες. Μία δεσμίδα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αγκαλιάζει το δέντρο προσδίδοντας τη λάμψη που χρειάζεται κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. Όσον αφορά τα φύλλα φραγκοσυκιάς, αυτά μπορούν να βγάλουν ρίζες λίγο καιρό αφού τοποθετηθούν σε νερό και να φυτευτούν δίνοντας νέα δέντρα (όχι όμως χριστουγεννιάτικα)!

dentro2.jpg




Με πληροφορίες από travel.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ